Aki autodidakta módon tanul idegen nyelven, hogyan teszi?
Hetente, naponta mennyi időt töltesz a tanulással és miket használsz hozzá? Film, könyv, weboldal...
Angolból a szakmai középfok a célom, már tanultam suliban is régebben, de most nincs időm tanfolyamra járni. Kb. középfok előtt lehet a tudásom.
Szerintetek mennyi idő kellene, hogy elérjem a fent írt szintet?
Naponta mennyi szót tanulsz meg?
Ha leckket tanulsz, 1 leckére mennyi időt szánsz?
Azt mondják, hogy egy átlagember tíz új szót meg tud jegyezni egy nap.
Elég rosszul maradnak meg bennem a szavak, úgyhogy egy idő után átálltam a szótárfüzet szervezett forgatására. A szótárfüzetet részekre osztom, és sorra végigfutom az egyes részeket. A szervezésnek az is része, hogy a szavakat nem abban a sorrendben olvasom fel, amilyen sorrendben vannak, hanem valamilyen szabály szerint végigmegyek az adott hosszú permutációkon. Úgy néz ki, mintha verset olvasnék a buszon, villamoson, vonaton, pedig csak darálok.
Akkora részeket vegyél át, amekkorákat fel tudsz dolgozni! Nem véletlenül akkora anyagrész egy lecke, amekkora.
Én úgy kezdtem, hogy bemagoltam kb. 500 szót, ekkor már volt mozgásterem ahhoz, hogy elkezdjek olvasgatni. Menet közben felszedtem a többi szót, közben szereztem egy nyelvtankönyvet is, aztán elkezdtem rádiót hallgatni, később filmet nézni. Ezt persze csak nagyon egyszerű nyelvekkel lehet megcsinálni (esetemben a spanyollal).
Angolból 0-ról középfokig 500 munkaóra eljtuni, tehát 100-200 óra nagyságrendre tippelnék, bár a "középfok előtt" elég tág fogalom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!