Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » SOS! Mi legyen a 2. nyelvem?...

SOS! Mi legyen a 2. nyelvem? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Jövőre leszek 9.-es, és nem tudom mi legyen a 2. nyelvem. Az első az angol, és középfokon tudok beszélni.

2. nyelvem a spanyol, német vagy a francia lenne. Csak nem tudok dönteni. Mondanátok mindhárom nyelvről véleményt, tapasztalatokat? Melyik nehezebb? A nyelvek előnyei, hátrányai?

2016. márc. 28. 19:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Mindenképpen a spanyolt ajánlom, a három közül a legkönnyebb, és az hasonlít legjobban a magyarra is, nagyon szeretem:)
2016. márc. 29. 09:36
 12/24 anonim válasza:
Szia! Szerintem az is hasznos szempont lehet, hogy a franciát mondjuk 1-2 országban beszélik a spanyollal pedig (Spanyolországon kívül) egész Dél-Amerikában meg tudod magad értetni.
2016. márc. 29. 10:27
 13/24 anonim ***** válasza:
Az olaszra ráérsz majd a spanyol és francia után. Én azt csak arra mondtam, hogy mindenképpen szeretnél legalább három idegen nyelvet, (tehát lehet hogy töbet is), és arra akartam utalni, hogy két latinos nyelv után talán célszerűbb és könnyebb is lenne, mint a német.
2016. márc. 29. 10:29
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Még egy-két trükk:

Szerezz be olyan tankönyveket, amik a választott nyelvedet angolul tanítják. (Például spanyol nyelvet angolul írt magyarázatokal és fordításokkal tanulj.)

A könyveket angolul és egy másik, még tanult nyelven párhuzamosan olvass. (Például Le Prince Petit francia eredetiben ÉS bekezdésenként angolul is.)

Keress olyan barátokat, akiknek anyanyelvük a választott nyelved, (szerencsés esetben ők is tanulnának magyarul) de lehetőleg angolul is tudnak. Pld spanyol ajkú, dél-amerikai cserediák, aki nálunk angolul hallgatja az óráit. Velük gyakorolj.

Nyáron menj ki az utcára, a választott nyelveden egy kis táblácskával, hogy "Segíthetek?" Te magad is szólítsd meg a túristákat, ha láthatóan keresnek valamit, vagy el vannak tévedve, és segíts nekik, - közben persze beszélgess velük minél többet.

2016. márc. 29. 10:54
 15/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tippeket. Ha lesz ilyen lehetőségem mindenképpen élni fogok vele.
2016. márc. 29. 11:41
 16/24 A kérdező kommentje:
Szerencsére van egy unokatestvérem, aki Amerikában él, tud magyarul, spanyolul is egy kicsit és persze angolul.
2016. márc. 29. 11:43
 17/24 anonim ***** válasza:
Szia! Én franciát vagy spanyolt választanám gimiben én is jövőre franciát kezdek. Nekünk csak francia és német közül lehetett választani. Én azon az alapon választottam hogy a francia gyönyörű és szívesen tanulnám. Valamint lehet hogy a német hasznosabb, de ha nem szeretem akkor nem szeretném magamra erőszakolni mert azzal nem érek sokat, nem tudnám megtanulni. Ha idősebb leszek és nem kerülhetem el hogy megtanuljam mert éppen úgy hozza valami (amit magamnál nem igen hiszek) akkor magántanárral megoldható a dolog. A spanyolról nem tudok nyilatkozni mert bennem sosem merült fel az érdeklődés iránta. Most gimiben inkább szíved szerint válasz és hidd el nem fogod megbánni:) Pl bátyám először franciát tanult de rábeszélték a szüleink hogy iratkozzon át németre pedig nem akarta. Tanulta 4évig kényszerből most meg 1 mondatot nem tudd elmondani, de angolból megvan a felsőfokúja és már rég angol nyelvű szakon tanul az egyetemen.💁🏻
2016. márc. 29. 13:59
 18/24 anonim válasza:

Én spanyolul tanulok....

Nagyon szerethető egy nyelv, és a nyelvtana se olyan nehéz...

Szerintem is spanyol nyelv lenne a legjobb. (én azt választanám)

2016. márc. 29. 16:11
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Franciat ne valaszd, ha csak nem akarsz kesobb diplomaciai, unios munkahelyet. Spanyollal kinyilik a kapu Spanyolorszag egzotikusabb, melegebb, tengerparti, napsüteses resze fele is (Mallorca,Kanari szigetek), a nemet meg borzasztóan hasznos az üzleti eletben es talan majd egyszer te is Ausztriaban vagy Nemetorszagban akarsz majd dolgozni, mert ugy jön ki a lepes. Jelenleg ez a trend. Az en harom nyelvem is angol, nemet, spanyol. En most meg megdobom egy tavol keleti nyelvvel is, hogy elajuljanak tölem az allasinterjukon :) HeHe. Komolyra forditva, ugy erzem igy ezzel a 4-essel jol befektetek a jovombe.
2016. márc. 30. 17:57
 20/24 anonim ***** válasza:
Aztán lehet pont leszarják, beszélhetsz 20 nyelven is😂 Súgók valamit:)... munkatapasztalat többet ér🙄👋🏻🔫 ilyen alapon cirkuszi mutatványokat is tanulhatnál tök jó lenne nem? Szerintem nézzél inkább magadnak egy mekit, ne hogy azt hidjék hogy még oda se vettek fel még ha 20 nyelven is beszélsz🌚💁🏻 Majd beszéljünk egy 10év múlva hogy te hol leszel a "drága" némettel, meg a spanyollal meg a mongólal vagy mivel, amíg én a franciával:):):):):):):)
2016. márc. 31. 07:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!