SOS! Mi legyen a 2. nyelvem? (Többi lent)
Jövőre leszek 9.-es, és nem tudom mi legyen a 2. nyelvem. Az első az angol, és középfokon tudok beszélni.
2. nyelvem a spanyol, német vagy a francia lenne. Csak nem tudok dönteni. Mondanátok mindhárom nyelvről véleményt, tapasztalatokat? Melyik nehezebb? A nyelvek előnyei, hátrányai?
Még egy-két trükk:
Szerezz be olyan tankönyveket, amik a választott nyelvedet angolul tanítják. (Például spanyol nyelvet angolul írt magyarázatokal és fordításokkal tanulj.)
A könyveket angolul és egy másik, még tanult nyelven párhuzamosan olvass. (Például Le Prince Petit francia eredetiben ÉS bekezdésenként angolul is.)
Keress olyan barátokat, akiknek anyanyelvük a választott nyelved, (szerencsés esetben ők is tanulnának magyarul) de lehetőleg angolul is tudnak. Pld spanyol ajkú, dél-amerikai cserediák, aki nálunk angolul hallgatja az óráit. Velük gyakorolj.
Nyáron menj ki az utcára, a választott nyelveden egy kis táblácskával, hogy "Segíthetek?" Te magad is szólítsd meg a túristákat, ha láthatóan keresnek valamit, vagy el vannak tévedve, és segíts nekik, - közben persze beszélgess velük minél többet.
Én spanyolul tanulok....
Nagyon szerethető egy nyelv, és a nyelvtana se olyan nehéz...
Szerintem is spanyol nyelv lenne a legjobb. (én azt választanám)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!