Melyik legyen az eső és melyik legyen a második nyelvem gimiben? (angol és német)
8.-os vagyok és felvettek gimibe. Már 1.-től németet tanulok és 27-én alapfokúzok. Angolt 4.-től tanulom heti 2 órában,de nem állok közel a nyelvvizsgához.
Ezt a 2 nyelvet akarom folytatni. Mindkettőből csoportbontás lesz szintfelmérő alapján.
A német mellett az szól, h régebbóta tanulom és egy picit jobban szeretem.
Az angolt mellett az, hogy mégiscsak többen beszélik, mint a németet.
előre is köszi a segítséget
1. német, 2. angol.
Mivel a német mellett több logikus érv szól, így azt válaszd elsőnek.
Igaz, hogy az angol a világnyelv, de rengeteg multi cég van, akik németek és itt a leányvállalatuk.
Én is ilyennél dolgozom. Angolul csak akkor beszélnek, ha üzleti tárgyalás van, vagy levelet kell írni és több ország leányvállalat is benne van a cím listában.
Én sosem tanultam németet, csak az utóbbi 1 évben. Én rühellem, 'bikfa' nyelv. Más szereti, mint pl. te :]]
Ha mind a kettőből lesz a későbbiek során (3-4 év múlva) nyelvvizsgád, akkor simán elboldogulsz az életben :]]]
köszi
légyszi írjatok még mások is
ezt eddig is tudtam, de azért kössz, h próbálsz segíteni
légyszi írjatok még mások is
Én is általános elsőtől tanultam németet, negyediktől angolt is. Gimiben emelt angol osztályba jelentkeztem, persze folytattam a németet is, csak nem annyira intenzíven. Nem bántam meg -mondjuk én az angolt mindig is sokkal jobban szerettem és a némettel ellentétben volt/van hozzá érzékem is. Gimi negyedikben angolból letettem a felsőfokút, németből pedig a közepet.
Szóval szerintem érdemes az angolra fektetned nagyobb hangsúlyt.
köszi, akk te is úgy voltál, mint most én vok :-)
csak annyi a különbség, h te az angolt szereted jobban, én meg a németet :-)
"csak még fiatal vagy, hogy ezt már most tudd"
hát igen, pont ez a baj, de an angol felé hajlok, h az legyen az első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!