Finn vagy német legyen a második nyelvem?
Most megyek gimnáziumba, általánosban az angolt tanulom, ami jól megy.
Sejtem, hogy a némettel többre mennék, de a finn meg annyira tetszik. :D
A jövőben mindenféleképpen meg fogok tanulni norvégul, azzal párhuzamosan nézegetem majd a dánt. Talán egy picit az izlandit is.
Ha külföldre is költöznék, inkább Oslo és Koppenhága jöhet szóba, ha úgy van, akkor London.. De inkább észak. :D
ha oda akarsz költözni biztosan akkor a finnel jol jársz, de csak akkor érdemes ha nagyon határozott elképzeléseid vannak
olyan szempontbol is jobb a finn h hasonlit a magyarhoz a nyelvtana elvileg
de a német meg lehet h nehéz, föleg angolosoknak, de több helyen használják
ebbe a helyzetbe a finnet ajánlanám
Szerintem a német legyen. Ha meg akarsz később tanulni norvégul, akkor a német nagyon nagy segítség hozzá.
Hidd el, tapasztalat, beszélek németül, angolul és norvégul is. Szóval izgalmas és szép nyelv a finn, de szerintem a német neked előnyösebb lenne.
Úgy látom, téged igazán érdekelnek az északi országok nyelvei. Viszont azt észre kell venni, hogy Finnország nem Skandinávia, nem kapcsolódik igazán. A finn egy agglutináló, ragozó nyelv, ami a toldalékokat nem prepozíciókkal fejezi ki (lásd: angol - go to the shop <-> finn - mennä kaupassa). Ebből a szempontból bizony nagyon hasonlít a magyarhoz, én finnt tanulok egyetemen, és hát hatalmas szerelmem lett, nem is találom olyan borzasztóan nehéznek.
A norvég, dán, svéd, izlandi, holland azok germán nyelvek, azaz német eredetűek. A német és az angol egyszerűsített keverékei, nyilván megkönnyíted magadnak a dolgot, ha németül tanulsz, mert sok minden ugyanúgy fog működni, legtöbbször még a szavak is hasonlóak lesznek az angolhoz vagy a némethez.
A finn egyikre se hasonlít, főleg az angolra nem, úgyhogy ott nem lehet ilyen téren támaszkodni semmire. Nekem olyan, mintha a finnel együtt a magyart is újratanulnám.
Remélem, segített valamennyit a saját tapasztalásom ezekkel a nyelvekkel. :)
Tanuld azt, amihez kedved van. Ne azt, amit úgysem szeretnél.
De azt felejtsd el, hogy a norvég, meg a finn az hasonlítana egymáshoz nyelvi szempontból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!