Melyik nyelvet válasszam második nyelvnek? Német vagy francia?
franciát tanítok, németül nem tudok, tehát lehet, hogy elfogult vagyok, de:
a franciát több helyen megértik a világban, mint a németet
könnyebb
jobban eltér az angoltól, ez sok elmélet szerint könnyebbség, mert ha nagyon hasonlít, hajlamos az ember azt hinni, hogy már tudja, és felületesen tanulja
mint tudomány nyelve a némettel egyformán esélytelen az angollal szemben
francia egyetemen nagyon jó ösztöndíjlehetőségek vannak, akár természettudományos, akár műszaki, agrár területen, ha magas szinten tudod a nyelvet, a német helyzetet nem ismerem
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Mindenkit felpontoztam. :) Szívesen meghallgatom mások véleményét is. Eddig a németre hajlok, mert unokatesóm és sok barátom is azt tanulják és szeretik+szerintük könnyű. Pár osztálytársam (3) angolt és franciát tanult párhuzamosan (franciát suliban angolt magántanárnál) és mindegyikük átjött angolra mert nem szerették a nyelvet (a tanárral semmi bajuk nem volt). Persze mások véleményére nem adhatok sokat, de azért mégis inkább a német felé billenek.
4. 19:17: Sajnos csak három nyelv tanulására van lehetőség és per pillanat angolt tanulok. Tehát vagy német vagy francia. Nem én pontoztalak le, sajnos nem tudom mi történt. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!