Mi legyen a második idegen nyelvem, francia, latin, lengyel, német, orosz vagy spanyol?
Én németül, angolul és franciául is tudok.
Szeretem mindhármat, de egyetértek a másodikkal. Német nyelvet beszélnek hozzánk közel, azt ajánlanám. Persze a német nagyon nehéz, de elmondhatom neked, a francia sem könnyebb.
Szóval, németre szavazok! :)
Angolul, olaszul és lengyelül beszélek, úgyhogy én kb. ugyanezt a felállást ajánlanám neked is. Egy germán, egy latin és egy szláv nyelv szerintem a legnyerőbb kombináció.
Angollal megérted magad szinte mindenhol. Olasszal valamit ki lehet venni a spanyolból és az írott franciából. Lengyellel meg elboldogulsz Csehországban és a Felvidéken.
Ha a szívemre hallgatok azt mondom spanyolt tanulj.
Ha az eszemre német (esetleg francia).
Én németet, angolt és oroszt tanultam, és nem bántam meg.
Viszont ha adott az olasz, akkor azon kell gondolkodj, hogy hol akarsz majd elhelyezkedni. Ha nyugatabbra, akkor jobb a német, ha keletebbre, akkor az orosz; hiszen a németet és az oroszt is megértik sok helyen Európában. Arról ne is beszéljünk, hogy mostanában egyre több szükség van oroszul tudó emberekre.
A többi is lehet, ha vannak elképzeléseid, hogy hol akarsz élni/dolgozni a jövőben. Ha ki akarsz menni pl. Amerikába, és ha ki akarod magad balanszolni, akkor a spanyol lenne a jobb. Ha francia nyelvterületre akarsz menni (Franciaország, Québec, stb.) akkor nyilván a francia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!