Milyen a magyar akcentus az angol nyelvben? Mi alapján szűri le egy külföldi, hogy az illető magyar? Melyik hangok ejtése nagyon jellegzetes? R vagy W?
Figyelt kérdés
2016. márc. 16. 13:21
11/18 anonim válasza:
Mi alapján szűri le egy külföldi - az alapjan hogy megkerdezi where are u from?
16 eve elek kulfoldiek kozott. Eddig EGYETLEN egyszer volt, hogy egy kulfoldivel valo tarsalgas utan megtippelte, hogy magyar vagyok es o is csak azert hibazott ra, mert magyar a ferje es mikor hazalatogatnak, akkor sok magyart hall es igy felismerte az akcentusomat.
Eddig barki tippelgetett, mindig nemet, orosz, cseh, de meg francianak is hittek az akcentem alapjan. A legtobb kulfoldi nem tudja kiszurni.
12/18 anonim válasza:
Hangsúly alapján. Engem lengyelnek, finnek meg franciának szoktak gondolni, eddig egyszer hitték azt, hogy román vagyok, és egyszer azt, hogy angol.
Egyébként a lengyelek tényleg nagyon hasonlóan beszélnek angolul.
13/18 anonim válasza:
Szerintem első hallásra inkább orosz vagy valamilyen szláv akcentusnak hangzik a magyar akcentus. És én is csak megerősíteni tudom, hogy a hangsúly és a hangzók rossz kiejtése alapján tudják belőni. (Nagyon jellegzetes, hogy a th-t t-nek, d-nek, de sokszor sz-nek ejtik a magyarok. Valamint a magánhangzókat sem megfelelően mondják legtöbbször.)
15/18 anonim válasza:
Ha valaki 1-2 hangot nem jól ejt ki akkor nagyon valószínű hogy a többi huszat se.
16/18 anonim válasza:
ime a tipikus magyar kiejtés
17/18 anonim válasza:
18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. ápr. 4. 08:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!