Milyen a magyar akcentus az angol nyelvben? Mi alapján szűri le egy külföldi, hogy az illető magyar? Melyik hangok ejtése nagyon jellegzetes? R vagy W?
Figyelt kérdés
2016. márc. 16. 13:21
1/18 anonim válasza:
Én leginkább a hangsúlyozást szoktam először kiszúrni. Hogy a hangsúlyos szótagok nem ott vannak, ahol kell.
Meg vannak olyan egyéb apróságok is, mint például a hehezet hiánya, és/vagy túlkompenzálása. Érted, amikor az angol ejti a time szót, hogy ThÁJM - erre a magyar úgy próbál angolosan hangozni, hogy CChhhÁJM
2/18 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ! :) Igazából az nekem is feltűnt, hogy nálunk, magyaroknál az első szótagra esik a hangsúly legtöbbször.
2016. márc. 16. 13:54
3/18 A kérdező kommentje:
Tudnál Nekem felsorolni még több konkrét példát? Nagyon megköszönném! :)
2016. márc. 16. 13:55
4/18 anonim válasza:
A magyar nyelvben mindig az első szótagon van a hangsúly. Ezt nagyon nehéz "levetkőzni".
Nemcsak az angolban, más nyelvekben is migismerni erről a magyarokat. (Pl. olasz, spanyol, francia stb.)
5/18 anonim válasza:
Az emberiség 90%-ának fogalma sincs Magyarország létezéséről, a maradék 10% lehet be tudja lőni térképen hol van, de olyan ember, aki akcentusból kitalálja, hogy valaki magyar nagyon kevés van.
6/18 anonim válasza:
Szinte minden hang eltér az angolban. Most inkább nem írnám le az összeset. Pl a t aspirált.....
7/18 anonim válasza:
Igen, a hangsúly elsőként.
Aztán:
W helyett sima V
TH helyett T (thank you)
TH helyett D (father)
R betű pl. try, tree
8/18 anonim válasza:
Zsa Zsa Gabor
9/18 anonim válasza:
Fulrepegetoen brutalis tud lenni
10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! :)
2016. márc. 17. 07:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!