Német vagy francia?
Német.
Több mint 10 éve nyelvvizsgáztam franciából (mellette angolul beszélek én is), azóta kb 2x kellett megszólalnom, és egyszer sem kerültem olyan helyzetbe, hogy mondjuk egy állásinterjún a franciát vártak volna el, olyannal viszont gyakran találkozom, hogy a német előny.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a francia soha senkinek nem kell, biztos van aki a francia nyelvtudásával keresi a kenyerét, de sokkal nagyobb az esélye, hogy a némettel tudsz valamit kezdeni az életben, rengeteg a német cég, külföldi munkavállalásnál, továbbtanulásnál is inkább az angol és a német nyelvterületeket célozza mindenki.
Mindegy mert mindenhol angol kell, de németo-ban is rengetegen beszélnek angolul.
Én felsőfokút tettem le németből 10 éve, szerintem nem olyan nehéz nyelv mint sokan hiszik, de sehol sem használom, egyszer használtam Görögországban egy boltban.
Angolt viszont napi szinten használom, programok miatt, de akárhova mentem mindig az angol kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!