Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 1 év alatt hogyan tudok a...

1 év alatt hogyan tudok a lehető legtöbbet fejlődni angolból?

Figyelt kérdés

Felsőfokúm van, de már 4 éve nem beszéltem. Egy év múlva megyek vissza a "munkaerőpiacra", gyerekekkel vagyok itthon. Szeretnék ez alatt az egy év alatt oda jutni, hogy sokszorozom a szókincsem, pontosítom a nyelvtanom, és a kiejtésem borzalmas, azon is dolgoznék. De eljárni nem tudok sehová. Mi segíthet? Filmeket ne mondjátok, mást sem nézek, csak eredeti angol nyelvű filmeket. Passzívan sokat tanulni belőle, de úgy érzem, "valami" még hiányzik. Valami, amitől az ember hátradől és lazán és folyékonyan kezd el beszélni, értitek...

Minden tippnek és ötletnek örülök! :)

2016. jan. 10. 11:33
 1/3 A kérdező kommentje:
Jah, és a hallott szöveg értés volt mindig is a gyengém. Filmen más, látom a szereplő száját, de pl. magnó, rádió, telefon, az nem megy. Ezen hogy lehet javítani? Elkalandozok, ha nem látom azt, aki beszél.
2016. jan. 10. 11:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem beszélgess angolul valakikkel gyakorlásképpen. Ha nincsenek külföldi barátaid, ismerőseid, akkor próbálj meg rokonokkal. Mondjuk egy héten 2 napot csak angolul beszélsz, ilyesmi. Amúgy szerintem ha meg van felsőfokúd, akkor szerintem nem süllyedt le a tudásod a középszint alá, úgyhogy nincs nehéz dolgod.
2016. jan. 10. 11:54
 3/3 anonim ***** válasza:

Negy ev alatt a gyerekeket is mrgtanithattad volna angolul, es s tudasod is fenn tarthattad volna.

Hogy lett felsofokud ha a hallottam szoveg ertes nem ment/megy.

Ami neked hianyzik az a gyakorlas/gyakorlat.

2016. jan. 10. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!