Hogy tudnék beszédben fejlődni? (orosz)
Figyelt kérdés
Igaz, csak pár éve tanulok oroszul, de rosszul érzem magam, hogy nem tudok megszólalni.
Az írott szöveget hiába értem meg, ha ugyanazt elmondják szóban, már nem működik. Beszélni is nehezen tudok(érteni és ebből adódóan válaszolni)
Szerintetek mit tudnék csinálni, hogy fejlődjek ezen a téren?
2015. dec. 12. 22:34
1/3 anonim válasza:
Szia! Ugyanebben a cipőben járok, nekem sokat segítenek az orosz ismerőseim, érdemes szerezned párat :)
2/3 anonim válasza:
Nézz rajzfilmeket, azok könnyebben érthetőek. Olyanokat néznék, amiket már láttam. Szégyen, nem szégyen, én a Csipkerózsikát néztem meg először, később a Jégvarázst (azt magyarul nem is láttam). Ha már láttál pár egyszerűbb nyelvezetű filmet, érdemes rátérni a szinkronos élőszereplős filmekre. Én itt pl. a Harry Pottert néztem meg újra, meg a Csillagok háborúját. Azért nézz szerintem először ismert filmeket, mert ha nem érted véletlenül, akkor is tovább tudod nézni a filmet. Ez a szint könnyebb, mint az eredeti orosz. Ha eredeti oroszt szeretnél hallani, ezen az oldalon keress rá ország szerint Oroszországra: [link]
3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :)
2016. jan. 16. 12:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!