Hogyan tudom megtanulni ezeket az angolban?
Minden igének megvan a múlt idejű alakja, ha nem rendhagyó, akkor egy -ed végződést kapnak. A buy az pont rendhagyó, így egyszerű múltban a vásároltam az "I bought".
A jövőidőt többféleképp is kifejezhetjük, az egyszerű jövőidőt a "will"-el fejezzük ki. Vásárolni fogok: I will buy.
De ez édeskevés, mert nem beszéltünk sem a kérdésről, sem a tagadásról, satöbbi. Googleba írd be, hogy "angol igeidők", rengeteg tananyagot találsz róluk. Kezdheted is rögtön az első 3 találattal, ahogy nézem. Jó tanulást
Nézz utána az igeidőknek.
Neten rengeteg oldal van, biztos te is ismersz ilyeneket.
Mobilra is van egy jó alkalmazás, az Angol nyelvtan, amit le tudsz tölteni. [link]
Van egy nagyon jó könyv is, nekem nagyon sokat segített - Raymond Murphy: English Grammar In Use - Ezt le is tudod tölteni pdf-ben. Szerintem nagyon jól elmagyarázza, hogy mit mikor használunk és vannak hozzá feladatok is, megoldásokkal így le is tudod csekkolni. Ezt másképp szerintem nem lehet megtanulni. Meg kell érteni és gyakorolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!