Mennyi idő alatt lehet napi 1-2 óra tanulás mellett megtanulni középszinten franciául rossz nyelvérzék mellett?
Attól függ, milyen módszerrel és milyen formában tanulod.
Iskolában? Nyelviskolában? Tanárral? Egyedül? Gimnáziumban? Egyetemen? Csoportban?
És mihez kellene?
Látod, ezek mind olyan kérdések, amire válaszolnod kellene ahhoz, hogy érdemben felelni tudjunk.
Én is úgy jöttem ki - igaz, hogy már nagyon régen -, hogy nem beszéltem a nyelvet. Ma már régen fordítok oda-vissza.
De állítom, hogy a hotel- és vendéglátóipar a legjobb nyelvmester!
Ott megtanulod a "szép" nyelvet (la langue châtiée), amit a vendégekkel használsz, és a közönségesebbet is (pl. argot), amit a kollégák egymás között beszélnek.
Nem hiszem azonban, hogy így egy magyar nyelvkönyv hasznos lenne. Próbálj meginkább az interneten francia nyelven tanulni, és főleg olvass sokat! Később a televízió és a filmek is segíthetnek, de az elején egyszerű, mai nyelvezetű (akármilyen ócska) magazinokkal kezd!
Nagyon sok sikert kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!