Az angol mellett melyik nyelv fontos?
Nézőpont kérdése, amúgy a lehetőségek tárháza elég széles.
Magyarország tekintetében itt regionálisan szerintem az angol mellett a német, az olasz és az orosz (vagy egyéb szláv nyelv) a leghasznosabb.
Világszinten pedig a legbeszéltebb 5 nyelv a mandarin (kínai), az angol, a spanyol, a hindi és az arab.
Ezek mellett pedig még hasznosnak bizonyulhat a francia vagy a portugál is.
Továbbá megeshet az is, hogy többet érsz egy ritkább, de különlegesebb nyelvtudással, mint egy világnyelvvel.
Szóval válassz egy olyat, amit nagyobb kedved van tanulni.
Én most angol mellett franciát fogok tanulni.
Nekem a francia nyelv a fontos,mivel vendéglátás területén képzelem el a jövőmet,valamint a nyelv is tetszik.
Az EU-ban az angol-német-francia párosítás a nyerő, ebben a sorrendben. Európai szinten fontos még az orosz is, értelemszerűen főként Kelet-Európában van nagyobb jelentősége. Az egykori szovjet utódállamokban pl. még most is nagyon sok orosz él.
Ezen a földrészen érdemes lehet még olaszul és/vagy spanyolul is tanulni, mert a gazdasági nehézségeik ellenére még mindig jelentős gazdasági hatalmak (Olaszország a nyolcadik világszinten).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!