Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Segitene valaki leforditanI?...

Segitene valaki leforditanI? I've been dying to meet you.

Figyelt kérdés
2015. aug. 19. 16:16
 1/7 anonim ***** válasza:
(Már egy ideje) halálosan szeretnék találkozni veled.
2015. aug. 19. 16:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Talán ez egy fokkal jobb:

Meghalok, hogy találkozzunk. (És a present perfect continuous arra utal, hogy már egy ideje így van.)

2015. aug. 19. 16:52
 3/7 anonim ***** válasza:

#2 Nem jó. Amit te leírtál az az "I'm dying to meet you", ez egy befejezett cselekményt ír viszont le.

Valóban, ha tükörfordítanánk, akkor az, amit az #1 írt, de hogy kicsit szebben hangozzék: Alig vártam, hogy találkozhassak magával!

2015. aug. 19. 16:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát, nem tudom… Én Dohárnál ezt olvasom:

„1. Present perfect continuos tense

[kijelentő, kérdő és tagadó példamondat

ábra]

Az ábráról egyértelműen kiderül, hogy ezt az igeidőt akkor használják, ha a cselekvés a múlt egy ismert (since 5 o'clock), vagy ismeretlen (for ages) pontjából elindul és hajthatatlanul, töretlenül tart egészen a jelenig. A cselekvés valószínűleg folytatódni fog a jelen után is, bár számos példa van arra is, amikor az aktus a jelen előtti pillanatban már befejeződött.”

Szóval szerintem a pontos fordítás a környezettől függ. Ha a mondatbeli én ezt egy levélben vagy cseten írja valakinek, esetleg telefonon mondja, akkor jó a jelen idő, és a cselekvés nem befejezett, tehát szerintem a 16:52-es is jó fordítás. A 16:57-es is jó, hogyha éppen találkozik a két illető. (És persze a tegezés/magázás is környezettől, illetve a személyek viszonyától függő.)

2015. aug. 19. 17:12
 5/7 anonim ***** válasza:
MAR regota varok, hogy megismerhessuk egymast.
2015. aug. 19. 17:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Mar regota dogledezek a talalkozasunkert. :)))u
2015. aug. 19. 17:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A 3-as lesz a befutó, de a 6-osén jót nevettem.
2015. aug. 19. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!