Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Véleményetek szerint melyik...

Véleményetek szerint melyik nyelvvizsga (német, alapfok) könnyű/nehéz?

Figyelt kérdés

Nézelődöm én is, de szívesen olvasnám mások tapasztalatait is. (Diplomához kellene egy alapfokú...)

Köszönöm a válaszokat. :)

2015. aug. 16. 08:46
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Ez igaz lehet. Én is csak amiatt, mert talán ezt tudnám leghamarabb megoldani. Töltöttem le, de azért a vélemények is érdekeltek volna. Na majd nekem lesz, ha megpróbáltam. :D
2015. aug. 16. 22:32
 12/29 anonim ***** válasza:
29%

'Most komolyan? Angol. Középfok. Hát ki kérdezett erről?! Én ugyan nem.

Magyartanár leszek, de ennyi embert, aki nem bír szöveget értelmezni?! Hihetetlen. Semmi olyat nem kérdeztem, amire válaszoltatok.

Csak szerettem volna tapasztalatokat/véleményeket olvasni német alapfokú nyelvvizsgákról.

Köszönöm szépen a tanácsokat. Nagyon hálás lennék egy érdemi hozzászólásnak. :)"

Értelmetlen kérdésre értelmetlen választ fogsz kapni. Ahogy már elmondták, alapfok az nem elég a diplomához, így már maga a kérdésed is hülyeség. Jövendőbeli magyartanár létedre informálódhatnál, hogy mi az ami szükséges a diplomádhoz. Az angol középfokot azért tanácsoltam mert könnyebb mint a német középfok, tudom, mert felsőfokom van németből. Amúgy pedig válaszoltam arra is, hogy mi tartozik az alapfokú némethez, csak valamilyen okból kifolyólag nem értelmezted a válaszomat.

2015. aug. 16. 23:05
 13/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen észrevételedet. Sajnálattad vettem tudomásul, hogy a kérdésemre senki nem tud érdemi választ adni megfelelő háttérinformáció nélkül. Teljes mértékben tisztában vagyok a diploma-követelményekkel; vajon a diplomamunkákat miért nem említettétek eddig? Pedig az is van olyan fontos, mint a nyelvvizsgák.

Senki nincs, aki rájönne; mi az oka annak, hogy engem csak az alapfok (német) érdekel? Senki? Tényleg könnyebb ostobának nézni, hogy fogalmam sincs, az alapfok semmire nem jó?! Más okot el se tudtok képzelni? Csak azért se írom le.

Nem az érdekel, mi tartozik a német alapfokhoz, hanem a nyelvvizsgák. Vélemények. Nem azért választottam a németet, mert boldoggá tesz, hogy annyiféle dialektusban beszélik, hanem mert ezt elég ideig tanultam ahhoz, hogy most ne kelljen annyit vesződnöm vele. De választhattam volna a latint, a finnt, a hieroglif írást és az észt nyelvet is. De nem, mert nem érzem könnyűnek őket.

Senki?!

2015. aug. 17. 07:05
 14/29 anonim ***** válasza:
29%

Akkora butaságokat írsz, komolyan mondom, nem is értem, hogy hogyan akarsz te tanár lenni.

Itt írtad "(Diplomához kellene egy alapfokú...) " Diplomához nem elég az alapfok.

"vajon a diplomamunkákat miért nem említettétek eddig? Pedig az is van olyan fontos, mint a nyelvvizsgák."

A nyelvvizsgák többet érnek mint maga az egész diploma,

a diploma munka az semmi, a kutya se fogja elolvasni, a konzulensed is max majd belelapoz. Egy felsőfokú némettel már el lehet helyezkedni könnyedén, egy diploma önmagába nem sokat ér (persze ez függ attól is, hogy milyen az a diploma) de egyéni tapasztalat alapján mondom, hogy a nyelvvizsgák többet érnek. "hogy fogalmam sincs, az alapfok semmire nem jó?!" Így van az alapfok az semmire nem jó, ezért nem is foglalkozik vele senki, rajtad kívül. "Nem azért választottam a németet, mert boldoggá tesz, hogy annyiféle dialektusban beszélik, hanem mert ezt elég ideig tanultam ahhoz, hogy most ne kelljen annyit vesződnöm vele." Ha olyan sokáig tanultad akkor tudsz beszélni a családodról illetve magadról gondolom. Ez az alapfok szint.

2015. aug. 17. 07:43
 15/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a véleményedet. A szinttel tisztában vagyok, a nyelvvizsgák érdekeltek volna. De sajnos még mindig nem kaptam hasznos hozzászólást ezzel kapcsolatban.

Valaki rájön végre, hogy miért az alapfok iránt érdeklődöm? De miért is kéne nekem megmagyarázni (magyarázkodnom), hogy miért ez érdekel. Az értelemzési képességek mellett a problémamegoldó képességgel is nagy baj van. Szomorú, hogy azt feltételezitek, buta vagyok, amiért csak efelől tájékozódnék. Más okot nem is találtok...

Biztosan állíthatom: tisztában vagyok a követelményekkel. Engem továbbra is az alapfokú német érdekel, pontosabban a nyelvvizsgák, ahogy az fentebb is olvasható.

Köszönöm az észrevételeket.

2015. aug. 17. 08:05
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy akik régebben szereztek diplomát amikor még alapfokú is elég volt, és most raknak le alapfokút akkor megkapják a diplomát.
2015. aug. 17. 21:07
 17/29 anonim ***** válasza:
18%
Nem ok nélkül néznek butának, ezt te érted el egy ilyen hülye kérdéssel, mégis minek kell neked az alapfok? Ha nem írod le konkrétan miért akarod, akkor senki se tud segíteni, tudod azt szokták mondani: "Segíts magadon az Isten is megsegít." De ha te ennyire se vagy képes, hát akkor nem lehet veled mit csinálni. Amúgy meg ha el tudod mondani ki vagy, mi a hobbid, meg egy két ilyen dolgot, akkor már azt a primitív alap szintet megütöd. A német alapfok túl könnyű ahhogy, hasznos legyen, mint más alapfokok is, azért nem is kell senkinek.
2015. aug. 17. 21:11
 18/29 A kérdező kommentje:

Leírtam, hogy miért kell alapfok. A diplomához. Ez neked nem elég ahhoz, hogy ajánlj egy nyelvvizsgát? :D Elég konkrét voltam.

De végre valaki gondolkodik! Kedves 16/17-es! Nem egészen ez az igazság velem kapcsolatban, de messzebb jutottál, mint bárki más itt. :D Egész korrekt feltételezés. Lehetne akár ez a jó válasz is.

Nem árulom el a megoldást, várom a csodát. :D

2015. aug. 17. 21:45
 19/29 anonim válasza:
71%
Ez mind mekkora homály ökör. Erre a kérdésre egy példa választ mutatok: Szerintem a legkönnyebb alapfokú nyelvvizsga németből az ECL nyelvvizsga, mert... Indok még csak nem is kötelező. Na persze elmondta az egyik itt, hogy csak bemutatkozni kell tudni, meg a hobbit elmondani, ezért van mindenkinek alapfokú már a szülő ágytól való eltávolodás után. Jobb lesz, ha magad nézel utána, mert sok az ilyen tetű ember, aki inkább téged bírál segítség helyett.
2015. aug. 17. 21:53
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Reeca! Jót akarnak, segíteni szeretnének neked. Nem bírálatot érdemelnek, hanem köszönetet. Én is tanár vagyok, és van tanítványom, akinek elég az alapfok a diplomájához. De itt most nem rejtvénymegoldó klubban veszünk részt. Érdekel, hogy neked miért lehet elég az alapfokú nyelvvizsga, ha nem a régebbi végzettséged miatt. Ha van kedved, megírhatnád.
2015. aug. 21. 00:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!