Két hónap alatt alapfokúból középfok? Bővebben lent
Szeretném tapasztalt nyelvtanulók segítségét kérni, hogyan fejleszthetném passzív, kb A2-es német nyelvtudásom két hónap alatt középfokú (B1-B2) szintre!
Úgy adódott, hogyszeptembertől lenne számomra egy jó munkalehetőség, és ahhoz kellene ez a nyelvtudás. Most csak heti kb 3 napot dolgozok, igaz akkor egész nap, de a maradék idő az enyém! Tehát tudnék sokat tanulni, csak segítség kellene, hogy hogyan érhetem el ezt a szintet...
Angolból van felsőfokú nyelvvizsgám, és egy ideig spanyolul is tanultam, valamennyi tapasztalatom van már nyelvtanulásból, de ilyen rövid idő alatt még nem kellett ilyen teljesítményt nyújtanom.
Köszönöm szépen a válaszokat előre is! 26 éves nő vagyok ha ez számít.
Szia!
Bár látom, hogy néhány napot teljesen munkának szentelsz a héten, részemről a legjobb megoldás erre mégis a nyelviskola volna. Sokan lebecsülik a nyelvsulikat, mert azt gondolják, hogy ott nem kap akkora figyelmet a diák, de aki tényleg tanulni megy oda, annak nagyon tudom ajánlani. Az embert nagyon tudják ösztönözni a tanulótársai, ha valakiben él a versenyszellem, akkor nem szeretne utolsóként kullogni, szóval lehet, hogy nem külön foglalkoznak egy-egy diákkal, mégis nagyon hasznos. A tempó eszeveszett, délelőtt tanfolyam, délután pedig leckeírás, szótanulás. Én ugyanígy tettem le a középfokot.
Ha pedig egyedül tanulsz, mert nincs lehetőséged eljárni a munkahely miatt, akkor úgy gondolom, hogy a Start és folytatásai, Unterwegs, stb. elég jók, jól felépített könyvek, szerintem szépen lehet velük haladni. Én ebben a két lehetőségben gondolkoznék. És esetleg könnyített olvasmányokat bújnék a szabadidőmben.
Amúgy sok sikert kívánok neked! :) Ha már van egy felsőfokod, szerintem a német közép - főleg, hogy nem a nulláról kezded - biztosan menni fog! :)
Köszönöm szépen a bíztató szavakat! Elsznt vagyok nagyon, mert nagyon szeretném ezt az állást..
Tanfolyamra nincs lehetőségem, a startos viszont jó ötlet.
Tanárhoz fogok járni még, heti egy alkalommal, az 9 alkalom, tekintve, hogy 9 hét van még hátra az évből..ott főleg beszélni fogunk.
Hát, kemény lesz, de mindent beleadok :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!