Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Két hónap alatt alapfokúból...

Két hónap alatt alapfokúból középfok? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Szeretném tapasztalt nyelvtanulók segítségét kérni, hogyan fejleszthetném passzív, kb A2-es német nyelvtudásom két hónap alatt középfokú (B1-B2) szintre!

Úgy adódott, hogyszeptembertől lenne számomra egy jó munkalehetőség, és ahhoz kellene ez a nyelvtudás. Most csak heti kb 3 napot dolgozok, igaz akkor egész nap, de a maradék idő az enyém! Tehát tudnék sokat tanulni, csak segítség kellene, hogy hogyan érhetem el ezt a szintet...

Angolból van felsőfokú nyelvvizsgám, és egy ideig spanyolul is tanultam, valamennyi tapasztalatom van már nyelvtanulásból, de ilyen rövid idő alatt még nem kellett ilyen teljesítményt nyújtanom.

Köszönöm szépen a válaszokat előre is! 26 éves nő vagyok ha ez számít.

2015. jún. 28. 13:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Bár látom, hogy néhány napot teljesen munkának szentelsz a héten, részemről a legjobb megoldás erre mégis a nyelviskola volna. Sokan lebecsülik a nyelvsulikat, mert azt gondolják, hogy ott nem kap akkora figyelmet a diák, de aki tényleg tanulni megy oda, annak nagyon tudom ajánlani. Az embert nagyon tudják ösztönözni a tanulótársai, ha valakiben él a versenyszellem, akkor nem szeretne utolsóként kullogni, szóval lehet, hogy nem külön foglalkoznak egy-egy diákkal, mégis nagyon hasznos. A tempó eszeveszett, délelőtt tanfolyam, délután pedig leckeírás, szótanulás. Én ugyanígy tettem le a középfokot.

Ha pedig egyedül tanulsz, mert nincs lehetőséged eljárni a munkahely miatt, akkor úgy gondolom, hogy a Start és folytatásai, Unterwegs, stb. elég jók, jól felépített könyvek, szerintem szépen lehet velük haladni. Én ebben a két lehetőségben gondolkoznék. És esetleg könnyített olvasmányokat bújnék a szabadidőmben.

Amúgy sok sikert kívánok neked! :) Ha már van egy felsőfokod, szerintem a német közép - főleg, hogy nem a nulláról kezded - biztosan menni fog! :)

2015. jún. 28. 14:02
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a bíztató szavakat! Elsznt vagyok nagyon, mert nagyon szeretném ezt az állást..

Tanfolyamra nincs lehetőségem, a startos viszont jó ötlet.

Tanárhoz fogok járni még, heti egy alkalommal, az 9 alkalom, tekintve, hogy 9 hét van még hátra az évből..ott főleg beszélni fogunk.

Hát, kemény lesz, de mindent beleadok :) :)

2015. jún. 28. 14:05
 3/7 A kérdező kommentje:
mármint a nyárból van még hátra 9 hét :)
2015. jún. 28. 14:05
 4/7 anonim ***** válasza:
le is kell tenned a vizsgát vagy csak olyan szinte kell eljutnod?
2015. jún. 28. 15:03
 5/7 A kérdező kommentje:
Csak olyan szintre kell eljutnom!
2015. jún. 28. 15:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Egy erős B1es szintre mindenképp, de a B2 még jobb lenne.
2015. jún. 28. 15:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Én a fent említett tanácsokon kívül (tanfolyam, magántanár, könyvolvasás, szótanulás) azt ajánlanám még, hogy rengeteg osztrák műsort nézzél, akár híreket, talk showkat, filmeket, bármit, illetve ha van rá lehetőséged, rádiót hallgatnék. Ha hallod a nyelvet, egyrészt megszokod, hogyan fognak hozzád beszélni majd szeptembertől, ami szerintem nagyon fontos. Másrészt rengeteget szó, kifejezés fog így belemenni a fejedbe. Emellé ha jársz tanárhoz akivel beszélsz, meg tanulsz szavakat és nyelvtant, az szerintem nagyon jó!
2015. jún. 28. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!