Aki idegen nyelvet tanul az, hogy szokta tanulni a nyelvet? Le ül otthon és minden 1-es szót be magol vagy van valami könnyebb megoldás is?
Németet tanulok ha ez fontos.De nekem az nem nagyon megy ,hogy csak magolok ,mert akkor az előzőt (amit tanultam) azt el felejtem.És így egyet előre 2-őt hátra felállás van.
<:S
Az igekötöket (be, ki, le, fel, el), ha a szó előtt van, egybe írjuk a szóval (bemegy, kijön, leszáll, felnéz, eltűnik) =)
Csak azért mondom, mert egyesek ezek miatt nem vesznek komolyan.
Én mondatokat szoktam tanulni, mert úgy jobban megragad, mintha a szavakat magolnám be =)
Én spanyolt és angolt tanulok (angolt 7 éve, spanyolt még csak szeptemberben kezdtem).
Én leginkább a spanyollal szenvedek mert ugye az angolra már rá van állva az agyam. De a szavakat be kell magolni, nincs mese...Próbálom ilyenkor valamihez kötni a szavakat, amiről eszembe jutnak. Vagy ha nem tudom megjegyezni, akkor sokszor leírom ugyanazt a szót, így a fejembe megy.
A szabályokat pedig értelemszerűen fel kell fogni, meg kell érteni. Ha nem megy, járj korrepetálásra vagy külön tanárhoz, sokat segít!
Az adott nyelven hallgatok rádiót, nem baj ha nem értem meg, csak 1-2 szót elkapok. Így rááll az agyam a nyelv 'hullámzására' hol vannak szünetek, hogy megy a hangsúly, stb.
Olvasok az adott nyelven. Regényeket, honlapokat, dalszöveget.
Filmeket nézek az adott nyelven - életszerű helyzetek és kiejtés
Nem árt azért egy nyelvkönyv is, mert mégse árt az összeszedett dolgokat tisztába tenni, rendszerezni.
Írok az adott nyelven. Én pl. a naplómat szoktam, pár mondat, nem sok, de így legalább hozzászokok, meg a családtagok ha véletlenül beleolvasnak, nem értenek semmit úgyse ;)
Néha az adott nyelven gondolkodok, esetleg fordítok magamban, így rájövök, hogy mit nem tudok még, illetve hozzászokok hogy az adott nyelvet használom.
Külön szavakat nem szoktam tanulni, de van egy kis füzetem, amibe a kifejezéseket, idiómákat gyűjtögetem, bár ezt csak mostanában szoktam. Mindig egész mondatokat írok ki, így könnyebb.
Sok sikert!
én rájöttem, hogy ha olyan témájú szövegeket olvasok, filmeket nézek, ami érdekel, akkor sokkal jobban megmaradnak a szavak, kifejezések
így nagyon sokat lehet tanulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!