Tehetem a nyelvvizsga irásbeli és szóbeli napját más időpontokra?
Szia! Igen, lehet két különböző vizsgaidőszakban nyelvvizsgázni, ha gondolod akár leteheted az írásbelit és a szóbelit más-más vizsgaközpontnál.
Én azt ajánlom, hogy vagy komplexre menj, vagy pedig a szóbelit hozd előre, mert ha már megy a szóbelizés, akkor az írásbeli levélírása sem okozhat gondot. Ne félj a szóbelitől, ezerszer könnyebb, mint az írásbeli. (Bár hiába mondom, a vizsgázók csak a vizsga után szokták belátni, hogy a szóbeli tényleg könnyebb.)
Persze, hogy lehet.
Az írásbelit és a szóbelit lehet teljesen külön, és egyben is csinálni. Én úgy tudom, hogy (pl. Mária Valérián) az írásbeli után pontosan egy héttel van mindig a szóbeli, ha egyben, azaz komplexen csinálod.
Ha külön, akkor meg olyan időpontot választasz (a nyelviskola által megadott lehetséges dátumok közül) amilyet akarsz... lehet a szóbeli az első, vagy az írásbeli. Mind egy, és a kettő letétele között akár 1-2 év is eltelhet...(bár az nyilván nem annyira szerencsés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!