Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A Japánban ez a kiejtés most,...

A Japánban ez a kiejtés most, hogy van? Mert nem nagyon értem!?

Figyelt kérdés

Tegnap kezdtem el úgymond Japánt tanulni az internet segítségével találtam is egy nagyon hasznos kis videóst a Youtubon aki szépen felvázolja úgymond a dolgokat de a kiejtésre nem találtam videót :S szóval ezzel vagyok most bajban mert nem tudom ,hogy miért kell úgy ejteni némelyik szót .. pl [link]

ezen az oldalon a japán szavakban ami a-nak van írva azt a kiejtésben és a-nak írja viszont a videós az A-t á-nak ejti mint például a Minnasan-t Minnászán és a konnichiwa-t konyicuvá így ejti ki .. és a hepburn-átírásban a ch-ra cs van írva .. szóval valóban így kellene kiejteni nem hogy konyicsuvá .. lehet ,hogy csak én hallok rosszul és jól mondja ? :)nem értem igazából aki már régebb óta tanul vagy tud Japánul segítsen kérem előre is köszönöm

2015. júl. 10. 22:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Inkább konicsivá ahogy kimondod. A japán nyelven az a-t általában ának mondják, vagyis ez így hülyeség mert ugye nekik nincs ilyen abc jük mint nekünk. Amit meg nézel gondolom angol oldalról szedte és egy angol szintén nem ismeri az á betűt, de igen az a betűs dolgokat általában ának mondják pl.

kászán kasan ami az anya

báká baka ami idióta

árigáto arigato köszönöm

Ha érdekel a japán nézz Animéket japánul több ezer féle létezik meg fogod találni a neked valót, és csakis japánul magyarul borzalom az összes, angoulul méginkább. Én csak animéket nézek nem tanultam japánt, sőt nem is vagyok nagy animés életemben talán 20-2 animét láthattam, persze volt olyan ami nem csak 1-2 évad hanem 10-20 évad is. És talán olyan 2-300 körül van a japán szókincsm 0 tanulással, így gyakran előfordul ha a feliratban észreveszem, hogy hibázott a fordító mert hallom, hogy nem azt mondja ami írva van.

2015. júl. 10. 23:22
 2/4 anonim válasza:

Konicsivá

Valahogy igy kell kiejteni

2015. júl. 10. 23:23
 3/4 anonim ***** válasza:

A becsatolt linkedet nem tudtam megnézni, azt írta ki, hogy karbantartanak, ezért nem vagyok 100% biztos benne, hogy nem azt a videót nézted, amit én ajánlani akarok, de azért bemásolom: tanulj inkább ezekből:

https://www.youtube.com/channel/UCrN6cSmzwfwPGWDKJs3uJ8A/vid..

Ha pedig a kiejtés aggaszt, arról szó van kicsit a "Bevezető" videóban, utána részletesebben a "Japán írás" 1 és 2 videókban!

Ezekben szinte végig Hepburn-féle átírás van, kivéve az első pár videóban, még "szoktatás" céljával oda van írva fonetikusan is.

És konnyicsivá a kiejtés. :)

2015. júl. 11. 07:41
 4/4 Péter飛多 ***** válasza:

A japánok a hepburn féle átiratot használják a leggyakrabban. ezt alapul véve itt vannak a legalapabb kiejtési ,,szabályok"

leírt változat— kiejtés

A—rövid 'á' hang

S— sz

SH— s

CH— cs

TS— c

NI— nyi

amik bonyodalmakat szoktak okozni azok inkább a következők.

japán szótagjait a hiragana táblázat alapján szoktuk tanulni. abban pedig hamar észre szokták venni, hogy kettő 'o' hang van. az egyik az első sorbanお, a másik pedig az utolsó előtti hangを, melyet wo-nak, esetleg (w)o-nak írnak. ezt sosem ejtjük ,,vo"-nak. régebben volt csak ez a kiejtése, a ,,v" hang azonban már egy-két száz évvel ezelőtt lekopott. latim betűs írásban azonban gyakran írjuk wonak, hogy neokozzon bonyodalmakat.

おんなを: Onna wo, de a kiejtése ,,onna o"

következő gond az utolsó hanggal szokott lenni. ez az ,,n" hang. ez az ünn-höz hasonló.

illetve fontos tudni, hogy a szótagok végén lévő ,,u" hangot gyakran elharapjuk/ nem ejtjük. (kivéve ha utáma a következő szótag magánhangzóval (a,i,u,e,o) kezdődik)

Tsukue wa doko desu ka?

kiejtve: Ckue wá doko desz ká? (hol van az asztal?)

2015. júl. 17. 05:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!