Japánban mikor ejtem az R hanggal rendelkező szótagokat, írásjeleket?
Szinte mindig r-t ejtesz, mivel az ő r-jük, igazából egy l és r közti hang, így számukra nagyon nem is különbözik.
Vannak kevesen, akik inkább egy l-t ejtenek (dialektus és személy függő is), de alapvetően az r az elterjedt.
Tehát nem, a katakanás szavakat pont úgy ejted ki, ahogy olvasod, ha valami írásban megváltozot, akkor az kiejtésben is.
Igen, tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy a japán nyelvben az idegen eredetű, katakanás szavakat is "japánosan", azaz a japán hangzókészletet alkalmazva kell kiejteni. Ebben pedig "l" nincs, hanem egy viszonylag kevésbé erős "r".
Egyébként megkérdezhetem, hogy mi módon tanulsz japánul? Csak nem önállóan? :)
Igen, önállóan, vettem pár könyvet
Wolfgang Hadamitzky, Kazar Lajos
Kanji és Kanna
Kiss Sándorné Székely Ilona
Japán nyelvtani összefoglaló
És a Nemzeti Tankönyvkiadó és Japán alapítvány
Dekiru1 japán nyelvkönyv
Ezekből tanulom a nyelvet továbbá az interneten minden anyagot megtalálok hozzá, Raw mangát olvasok stb...
De jó, akkor Neked a viszonylag nehezen beszerezhető Kanji és kanát is sikerült megszerezned, és már a Dekirud is megvan, ami a japán nyelvet alap szinten nagyon jól átveszi - ráadásul magyarul van :)
És a nyelvtani összefoglaló is nagyon hasznos mű!!
Sok sikert, がんばってね
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!