Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hol tudok névtelenül bejelente...

Hol tudok névtelenül bejelenteni, egy hamis nyelvvizsgával rendelkező személyt?

Figyelt kérdés
Még a felsőoktatási intézményben tanul, diplomája nincs.
2011. máj. 27. 12:24
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
60%
Nem szép dolog névtelenül valakit feljelenteni. Ha nagyon piszkálja a csőrödet, a suliban bejelented, és kéred, hogy ne adják ki a nevedet.
2011. máj. 27. 12:29
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tennék ilyen be,-illetve feljelentést a helyedben,max. akkor,ha a hamisságra vonatkozó állításodat tételesen tudod igazolni,tényekkel és tárgyi bizonyítékokkal(hangfelvétellel vagy valami mással magán a bizonyítványon kívül) igazolni.

Honnan veszed,hogy hamis a nyelvvizsgája?

Milyen (jellegű) bizonyítékod van rá?

Tudniillik,ha bebizonyosodik,hogy hamisan vádoltad meg,akkor te leszel az,akit nagyon keményen megbüntetnek.

2011. máj. 27. 12:36
 3/23 anonim ***** válasza:
18%
Én nem szoktam foglalkozni az ilyenekkel. Persze, hogy nem igazságos, hogy így szerzett nyelvvizsgát.. De neked miért fáj ez? Amúgy meg ha később állásinterjúra jelentkezik, és beszélnie kell azon a nyelven, akkor majd persze nézni fognak, hogy megmukkanni se tud. Szerintem ne foglalkozz vele, foglalkozz a saját dolgoddal. Nehogy még a végén te jöjj ki rosszul ebből az egész szituból :S
2011. máj. 27. 12:40
 4/23 anonim válasza:
32%
miért kell kib*szni mással? Én odamennék hozzá és megdícsérném hogy komolyan tolja hogy eddig nem vették észre. Ha ilyenek 1 felsőoktatási intézményben hogy nem veszik ezt észre akkor az már az iskola hibája szerintem ne tegyél bejelentést..
2011. máj. 27. 12:44
 5/23 anonim ***** válasza:
25%
Remélem ilyen irigy, fogyatékos emberrel mint te vagy, soha nem fogok találkozni. 21/L
2011. máj. 27. 12:50
 6/23 anonim ***** válasza:
33%
Legalább annyira gerinces megoldás, mint nyelvvizsgát hamisítani. Gratulálok.
2011. máj. 27. 12:55
 7/23 anonim ***** válasza:
67%

Én nem értek egyet az előzőekkel. Nyelvvizsgája nincs, viszont valószínűleg kellene a diplomához. Ha anélkül kapja meg a papírját róla, hogy teljesítené az előfeltételeket.

Egy hamis nyelvvizsga használata okirat hamisítás hatálya alá esik, azaz büntetőjogi eset. Vagy ti azért se szólnátok, mert valaki lop? És akkor csodálkozik a magyar nép, hogy a diplomának nincs értéke, meg hogy mindenki ügyeskedik...

Szóval elmondhatod egyszer a TO-n, vagy akár rendőrségi feljelentést is tehetsz. De csak akkor tedd ezt, ha 100%ig biztos vagy abban, hogy a nyelvvizsga hamis.

2011. máj. 27. 13:05
 8/23 anonim ***** válasza:
10%
13:05 Azzal, hogy hamis a nyelvvizsgája milyen kárt tesz az emberekben? Benned mit? Azon kívül, hogy irigységet kelt, hogy neki ilyen könnyen sikerült másnak meg gürizni kell érte, SEMMIT. Nem lopott el senkitől semmit, te ezzel nem lettél szegényebb. Egyszerűen csak az önbizalmatoknak nem tetszik. Tipikus magyar mentalitás. Ha neked nincs, másnak se legyen. Ha neked kemény munkával kell megszerezni akkor másnak se legyen könnyű. És én azt mondom, hogy az ilyen hozzáállás miatt tartunk ott ahol tartunk, és nem az általad leírt okokból. (Egyébként ezt két felsőfokúval írom, szóval én tényleg tudom mi az, hogy tanulni.)
2011. máj. 27. 13:17
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

13:17!

Ezzel nagyon melléfogtál, mert nekem is van két felsőfokúm, szóval én is tudom, hogy milyen az, amikor tanulnom kell a nyelvvizsgáért. A tipikus magyar mentalitást meg hagyjuk, mert német-magyar kettős állampolgárként nem nevezném magam tipikus magyarnak.

Valóban, anyagilag közvetlenül nem károsított meg. Csak azzal, hogy az általam megszerzett igazolás (nyelvvizsga, diploma) értékét csökkenti. Mit lát a munkáltató? Aha, ennek van egy nyelvvizsgája, de nem tud semmit ezen a nyelven. Legközelebb már nem fogadjuk el a bizonyítványt innen. És melyik főiskola adott emellé egy diplomát? Aha, ezek se tudják mit csinálnak. Az én papírjaim értékét, megbecsülését csökkentik az ilyenek.

És nem véletlenül lettek szabályok kitalálva. Ha valaki ezeket áthágva jut előre, akkor azt úgy hívják, hogy jogosulatlan előny. Én hiszek abban, hogy az a legjobb az egész társadalomnak, ha egy versenyben a legjobb győz, de mindenki azonos feltételekkel küzd. Egy futóversenyen sem használunk autót...

De ha belegondolsz, akkor az se gáz, ha egy engedélyt pénzért vesznek meg, és nem kell teljesíteni érte?

2011. máj. 27. 13:36
 10/23 anonim ***** válasza:
21%

A munkáltatókat egyáltalán nem érdekli a nyelvvizsga, nem is kérik bemutatni. Egy ismerősöm három nyelven tud, de annyira szegények, hogy egy nyelvvizsgája sincs. De amikor jelentkezett állásinterjúra ez senkit nem érdekelt, a lényeg az volt, hogy tudja a nyelvet. Tudta is. Én is végzek az egyetem alatt különböző munkákat, és amikor megemlítettem egyszer a nyelvvizsgáimat, csak annyit mondtak, hogy nem kell semmiféle nyelvvizsga, beszéljek és bizonyítsak. Az önéletrajzba se azt kell írni, hogy van-e nyelvvizsgád, hanem hogy milyen nyelven tudsz milyen szinten. A nyelvvizsga itt már tényleg senkit nem érdekel csak a valódi tudás. Egyébként meg simán elfelejtethette a nyelvet. Van egy francia közepem is ami éppenhogy meglett, de már nagyon régen csináltam. Na ezt be sem vallom senkinek, mert már annyira elfelejtettem, hogy kb az alapfokú nem lenne már meg. És inkább nem is égetem magam ezzel.

Az meg hogy diplomát kap az senkinek nem fog fájni. Mert azért egy középfokút elérni nem nagy munka, de ha neki nem megy hát vegye meg. Én is azt mondom, hogy ne ezen múljon már.

2011. máj. 27. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!