Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hol tudok névtelenül bejelente...

Hol tudok névtelenül bejelenteni, egy hamis nyelvvizsgával rendelkező személyt?

Figyelt kérdés
Még a felsőoktatási intézményben tanul, diplomája nincs.
2011. máj. 27. 12:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is egyetértek azon válaszolókkal, akik elítélik ezt, és mivel nekem is van nyelvvizsgám, amiért megdolgoztam, engem sem az irigység hajt, egyszerűen csak felháborít, hogy sokan csalással próbálnak előrébb jutni, aminek én fogom meginni a levét, mert ahogy előttem is említették, az én papírom lesz az ilyenek miatt alacsonyabb értékű!

Én nem jelenteném a csalást, ha csak nem henceg vele az illető, és tudom bizonyítani, viszont igyekeznék elültetni a bogarat a fülében, hogy ha 10 év múlva lebukik emiatt, a diplomáját is kétségbe vonják, akkor lehet nem lesz akkora arca... Legalább ne ébredjen reggelente nyugodt lelkiismerettel. :) Természetesen bíznék is benne, hogy az ilyen embert egyszer még megszorongatják.

Ennyi erővel személyigazolványt hamisítani vagy adót csalni sem lenne gáz, hiszen azokkal engem személyesen nem károsítanak... avagy az sem lenne gond ha a szomszéd házát szétlopnák, én meg jókat mosolygok, és nem foglalkozok vele, mivel nem engem károsítottak vele. Be sem jelentem, mert közöm nincs hozzá, majd ha a szomszédnak nem tetszik (aki két havonta jár haza külföldről), bejelenti... Szóval szerintem éppen az a nagyon rossz gondolkodásmód, hogy ugyan egy-két papír hamisítás mit számít...

2011. máj. 27. 13:55
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
13:55 Direkt kiemeltem hogy SENKIT nem károsít, nem csak téged nem. A szomszédos eset már más amit írtál mert ebben az esetben a szomszédodat meglopták. És ne mással példálózzunk már, nem adócsalásról van szó, nem jogosítvány hamisításról. Ezek nyilván nem jó dolgok, de most nem erről van szó, össze sem lehet hasonlítani egy nyelvvizsgahamisítást ezekkel. Egyébként meg valószínűleg csak elment helyette valaki vizsgázni, mert a hamisított vizsgát nagyon leellenőrzik a diplománál. Személyesen hívják fel a nyelvvizsgaközpontot hogy van-e ilyen számú nyelvvizsga. Ha meg ilyen jó barátai vannak, hogy elmennek helyette akkor meg külön gratulálok is neki. Én nem mentem senki helyett, pedig kértek.(nem azért mert nem akartam hogy sikerüljön neki, hanem féltem, mert az ECL-nél nagyon megnézik az igazolványképet,majd utána engem, hogy hasonlítok-e). A munkáltatókat meg mégegyszer mondom, hogy NEM érdekli a nyelvvizsga csak a tudás. Nincs is már olyan munkahely ahol az állásinterjú ne azon a nyelven történne amit beírt az önéletrajzba a jelentkező. Úgyhogy ez igenis irigység akárki akármit mond. Nem tesz jót az egotoknak, hogy más könnyebben megszerezte. És mégegyszer, nem kell adócsaláshoz, bankrabláshoz hasonlítani ezt az esetet, mert semmi köze hozzá.
2011. máj. 27. 14:07
 13/23 anonim ***** válasza:
35%

Ha már köpsz, akkor köpj névvel. Vállald fel magad. Én is utálom az ilyen sunyi embereket.

Én 3 év alatt szereztem meg a középfokú nyelvvizsgámat, de őszintén szólva rohadtul nem érdekel, hogy más vette, hamisíttatta vagy épp beküldött maga helyett valakit vizsgázni. Mit érdekel ez titeket?

Vagy ha zavar, akkor miért nem vállalod fel hozzá a neved?

2011. máj. 27. 14:12
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

"A munkáltatókat egyáltalán nem érdekli a nyelvvizsga, nem is kérik bemutatni. Egy ismerősöm három nyelven tud, de annyira szegények, hogy egy nyelvvizsgája sincs. De amikor jelentkezett állásinterjúra ez senkit nem érdekelt, a lényeg az volt, hogy tudja a nyelvet. Tudta is."

Ahamm, csak a legtöbb helyre már be sem hívják azokat, akiknek nincs meg a papírja. Ez az első szűrő.

"Az meg hogy diplomát kap az senkinek nem fog fájni. Mert azért egy középfokút elérni nem nagy munka, de ha neki nem megy hát vegye meg. Én is azt mondom, hogy ne ezen múljon már."

Hát pedig múljon ezen! Vagy a te analógiádat követve: nehogy már azon múljon, hogy az analízis tárgyból bukott csak meg! Nehogy már csak azon múljon, hogy 8 év alatt sem tudta megcsinálni a 3,5 éves képzést! A diploma egy BIZONYÍTvány arról, hogy bizonyos tudást, képességeket elsajátítottál, teljesítetted azt a minimum elvárást, amit támasztottak feléd. Aki nem teljesítette, az ne kapjon papírt! Ez nem önzés meg irigység, hanem az elvárás, hogy mindenki játsszon tisztességesen.

2011. máj. 27. 14:14
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi erővel az sem lenne gáz, ha jogosítványt hamisítana, hiszen, mint tudjuk, nem a jogosítvány vezeti az autót. Az úgyis kiderül, hogy tud-e vezetni. De, ebben az esetben már diplomát is hamisíthatna, hiszen úgysem a papír számít, az csak formaság. Ha nem érzed a párhuzamot, akkor sajnálom.

Egyébként én sem jelentenék fel senkit, akinek hamis cuccai vannak. Nem izgat különösebben. De nem is fogom sajnálni, ha lebukik, mert más majd feljelenti.

2011. máj. 27. 14:15
 16/23 anonim ***** válasza:
37%
A jogosítványt hülyeség összehasonlítani egy nyelvvizsgával.
2011. máj. 27. 14:16
 17/23 anonim ***** válasza:
76%

Persze, hogy hülyeség összehasonlítani. Vagy szerintetek ugyanaz hogy elüt 20 embert mert hamis a jogosítványa, azzal hogy kapott diplomát hamis bizonyítvánnyal?

Egyébként meg egyik válaszolónak üzenem, hogy igenis behívják nyelvvizsga bizonyítvány nélkül is az embereket. Erre példa vagyok én is, és nem egy ismerősöm. És ne haragudj, de remélem megengeded, hogy higgyek a saját magam által látottaknak akármit is írsz.

2011. máj. 27. 14:25
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Két dolog: 1. Ha úgy gondolod, hogy beárulod, akkor vállald fel magad, mert különben olyan szintre süllyednél, mint ő. 2. csak akkor jelentsd, ha van rá kézzel fogható bizonyíték, mert különben Te kerülsz bajba. A rendőrségnél egyébként foglalkozni fognak ezzel az üggyel. Csak vigyázz! Nehogy az legyen, hogy majd állandóan járnod-kelned kell a rendőrségre, vagy adott esetben a bíróságra, mert Te vagy a tanú, feljelentő stb. Ha bántja is a csőrödet, hogy nem gürizett annyit, mint Te, gondolj arra is, hogy nem biztos, hogy csak neki ártasz ezzel.
2011. máj. 27. 14:28
 19/23 anonim ***** válasza:
74%

14:25!

Ahogy írták korábban, ahogy írta 14:15-ös, a jogsi nem kell, elég ha tud vezetni. Lehet, hogy mindent megtanult az oktatáson, csak aztán lusta volt elmenni a vizsgára (hisz elmenni vizsgázni még kisebb erőbedobást igényel, mint egy középfokúra felkészülni), emiatt nem kapott jogosítványt. De vezetni tud. Ettől függetlenül úgy megbüntetik, hogy a lába se éri a földet. Miért? Mert a jogosítvány a bizonyítéka annak, hogy teljesítette a vezetéshez szükséges minden előfeltételt. Köztük pl. az egészségügyi vizsgát is, pedig anélkül aztán végkép lehet vezetni. Azt se fogadom el, ha egy egészségügyi vizsgát megvesznek, és így kapnak jogsit.

Nem azt mondtam, hogy sehova nem hívják be, hanem hogy a legtöbb helyen kapásból kiszűrik azokat, akik nem felelnek meg a kiírásnak, nincs nyelvvizsgája. A HR-hez egyszerűen túl sok jelentkezés fut be egy nagyobb cégnél, és nem olvassák végig részletesen az összeset, hanem a legegyszerűbb feltételek mellett szűrik a CV-ket. Elhiszem, hogy téged behívtak, én meg dolgoztam már együtt HR-rel kiválasztási folyamatban, én is csak azt mondom, amit láttam, hallottam.

2011. máj. 27. 14:35
 20/23 anonim ***** válasza:
A cégek nyelvTUDÁS-t kérnek és és nem nyelvvizsgát. Hiába van pl. nekem nyelvvizsgám, a nyelvtudásom ettől függetlenül a béka feneke alatt van.
2011. máj. 27. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!