Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hol tudok névtelenül bejelente...

Hol tudok névtelenül bejelenteni, egy hamis nyelvvizsgával rendelkező személyt?

Figyelt kérdés
Még a felsőoktatási intézményben tanul, diplomája nincs.
2011. máj. 27. 12:24
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
77%
14:46 Teljesen egyertétek! Hiába van nekem középfokúm, inkább letagadom mert nem akarok beégni az állásinterjún amikor megkéne szólalni. Pedig én nem vettem, csak már annyira elfelejtettem. A hr-esnek pedig azt üzenem, hogy aki beleírta az önéletrajzba hogy tud 4 nyelven felsőfokon (nyelvvizsga nélkül) nem hiszem el egyszerűen, hogy nem hívták be!
2011. máj. 27. 14:49
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Én nem beszélek a HR-esekről, mert jobb esetben egy ember, aki képtelen egy középfokút teljesíteni a diplomáját sem kapja meg, tehát be sem tölthetné azt a pozíciót, amire diplomásan már jelentkezhet! Ha már annyira nem nagy ügy összehozni egy középfokú nyelvvizsgát, akkor az aki rászorul hogy megvegye, szerintetek megérdemel egy diplomát? Ha a diplomáig képes valaki MUNKÁVAL eljutni, akkor egy nyelvvizsgát is lazán letud rakni szerintem! Engem igen is zavar az, hogy nincs egyenjogúság... nekem is csak a matek nem megy, mint tudjuk a mérnökök mindent számológéppel számolnak és igyekeznek a legegyszerűbb műveleteket alkalmazni bármire, még is kőkeményen számon kérik a differenciálegyenleteket, kettős integrálokat, amiket gyanítom az életben többet nem használok. A legegyszerűbb megoldás lenne, ha lefizetném a tanárt, hogy adja meg a kettest és viszontlátásra, de érzek magamban annyit, hogy ha már küzdök az álmaimért, és el szeretnék helyezkedni később a szakmámban, akkor megdolgozok a diplomámért a nehézségekkel együtt, és igenis iszonyatosan zavar, hogy olyanok is kapnak diplomát, akik plusz pénzzel bármit megtudtak oldani, mert utána az én tudásomat fogják leminősíteni az adott papírral kapcsolatos rossz élmények miatt. Egészen addig nem érdekel az egész, amíg ezt nem az én szakomon csinálja valaki... Mondjuk oké, még azt is megértem, hogy ha valaki 25 éve dolgozik, de a munkáltatója elvár egy diplomát, jólvan, csaljon... már úgyis elismert valahol a szakmában, nem egy nyelvvizsgán fog múlni a karriere (bár ez sem tisztességes), de ne a diploma hiány miatt legyen kirúgva, oké... viszont én úgy gondolom, hogy pályakezdőként igenis induljunk egyenlő esélyekkel, és a diplomák érjenek is valamit, mert amíg megtudom magamnak venni a matek vizsgát, meg a nyelvvizsgát, addig nem kell csodálkozni, hogy az ember 5 diplomával is törölheti a hátsóját otthon...
2011. máj. 27. 16:00
 23/23 anonim ***** válasza:

A rohadt életbe, csak ámulok és bámulok, ennyi sötét, primitív emberen.

Mi az, hogy miért fáj? Mi az, hogy jól tolja, hogy eddig nem bukott le? ÉS főleg MI AZ, hogy azért tart itt az ország, mert valakit zavar ha a másik csal? Meg tipikus magyar mentalitás? Miről beszél ez a sok nagyon nem normális???

Nézd már meg a világ jól működő országait, pl menj csak Ausztriáig, vagy Svájcig! Szerinted ahol normális szabálykövető emberek élnek ott működik jobban az élet, vagy ahol csalásdömping és káosz van??

Ha van undorító mentalitás, az nem az, ha valakit zavar a csalás, hanem épp az, ha szemet huny felette, sőt meg is dicséri az elkövetőt.

Ez megy mindenhol, a politikai elit köreitől elkezdve az összes vállalkozóig....Nem kedves válaszoló, sajnos még nem tartunk ott, hogy az a tipikus magyar mentalitás, hogy valakit ez zavar, hanem ÉPP ATTÓL rohad az ország, hogy senkit nem zavar az efféle viselkedés. Lásd, ha valaki lop, csal, svindlizik, azt úgy hívják nálunk, hogy ügyeskedő. Máshol csak szimplán bűnöző.

AZ iskolaérettség jele az óvodában, ha el tudja fogadni egy gyerek, hogy vannak szabályok, és a szabályok betartásával kell nyerni, nem pedig kiskapuk keresésével, csalással, és hazudozással. Érdekes, hogy itt egyes "felnőtt" emberek még nincsenek ezen a szinten.

És az a nagyon komolyan fogyatékos, aki megkérdezte, hogy ezzel mit árt neki, nekünk?

Hát akkor felsorolnék egy-két dolgot, hátha megvilágosodsz:

Először is, amikor verseny van a fiatalok között azon, hogy ki jusson be a felsőoktatásba államilag támogatott helyre, és sokszor tehetséges, értelmes fiatalok lecsúsznak egy-két ponton, igenis számít az, hogy megdobja e egy nyelvvizsga a pontszámaidat avagy sem.

AKi csúszott már le így valahonnan tudhatja mennyire fájó, és bosszantó, főleg, ha más igazságtalanul jut hozzá.

Kettő:

Ha nincs nyelvvizsgád, nem lehet diplomád.

Ha valaki diplomához akar jutni, és azon keresztül megfelelő álláshoz, dolgozzon meg érte. Más is ezt teszi. Nem baj, ha valaki elvesz előlem egy lehetőséget, ha Ő JOBB, OKOSABB, SZORGALMASABB. De ha olyan emberek szorítanak ki másokat, akik csalnak lépten-nyomon, arra ne mondjuk már, hogy helyes!

Dilettánsok, csalók, ne jussanak lehetőséghez, ennyi!

Három:

Ezen felül van ennek egy további üzenete a társadalom felé.

Lehet itthon következmények nélkül szabálytalankodni, vagy sem?

Ahogy elnézem, elég sok ember van azon a szinten, aki szerint igen, és még az szégyellje magát, akinek ez szúrja a szemét.

Kívánom, hogy kerüljenek olyan helyzetbe, mint sokan körülöttem, akiknek olyan ember a felettese, aki nem rendelkezik nyelvvizsgával, vagy vette a hamisítványt, és Ők is bizony ugyanebben a cipőben járnak mint a kérdező, hogy nem tudják, kinek, hogyan szóljanak. Tudjátok meg, hogy az ilyen főnökök, a legszemetebbek, legaljasabbak, pedig legjobb lenne ha csöndben maradnának azok után hogy jogtalanul ülnek a pozíciójukban, de még ehhez is kevés az eszük, egész addig amíg valaki fel nem nyomja őket.

Tehát, levonva az itt olvasottakból a következtetést, remélem egyszer eljön Mo-n az az idő, amikor egy ilyen hír, hogy valakinek hamis a nyelvvizsgája a felháborodást váltja ki, és nem azt akarják mekövezni akit ez morálisan sért, vagy zavar.

Ja, és azért ahogy arra emlékszem, amikor a volt köztársasági elnökről derült ki hogy plagizált, mindenki tudott felháborodni, meg tüntetni. Nem értem ez a fene nagy igazságérzet hol marad a hétköznapi életből?

2013. ápr. 29. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!