Van olyan nyelv, amire igazak ezek a jellemzők?
Figyelt kérdés
Már tanultam 3 nyelvet, 4.-nek vmi különlegeset szeretnék. Olyan közel-keleti vagy afrikai nyelvet keresek, ami nem agglutináló (nem tesz a szó végére ragokat). Az abc-je vagy latin betűs legyen vagy könnyen tanulható. Távol keleti nyelvek, kínai, japán stb. nem érdekelnek. Ha nincs ilyen afrikai vagy közel keleti, akkor európai is jöhet. Nincs vhol olyan táblázat, ahol csoportosítva vannak az izoláló, flektáló, agglutináló nyelvek? Mert én sehol se találtam, csak 1-2 példa van odaírva. Nem szeretnék 100 nyelvet egyesével lenyomozgatni, h melyik típusba tartozik.2015. júl. 10. 16:23
1/4 anonim válasza:
Fodor A világ nyelvei könyvét lenne érdemes megnézned. A cigány (lovári vagy romani) egyébként? Az elég különleges és azt hiszem, nem agglutináló.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet, utánanézek a könyvnek és a nyelvnek is.
2015. júl. 10. 20:44
3/4 A kérdező kommentje:
Ha lenne még valakinek ötlete, szívesen venném.
2015. júl. 12. 18:53
4/4 anonim válasza:
Tudnám a toki ponát ajánlani. Mesterséges, de épp ezért nagyon egyszerű.
Ha inkább át szeretnéd érezni egy adott nép kultúráját, életritmusát, akkor viszont a természetes eredetű nyelvek a megfelelőbbek.
Kreol, de egyszerű: sranan tongo. Suriname népe használja és beszéli. Angol-alapú nyelv.
Tok piszin:
Én a három nyelv közül egyiket sem tanulom. Beszélek angolul, németül, japánul, tagalogul, s egy kicsit franciául és indonézül is.
A tagalog nyelv ragoz, de nagyon enyhén. Ha érdeklődsz iránta, írj rám. Megtanítom neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!