Az orosz nyelv milyen nehéz?
Összehasonlítva pl. az angollal és némettel.
Miben nehezebb és miben könnyebb ezen nyelveknél?
Én kb. 10 évig tanultam, nekünk még kötelező volt. :)
Sajnos ennek ellenére nem beszélek oroszul,szinte semmilyen aktív tudásom nincs már. Ha oroszokat hallok beszélgetni nagy ritkán, akkor pár szó beugrik. mindegy, ez már másik történet. Szóval, a kérdésre visszatérve:
A kiejtést könnyen meg lehet tanulni. A betűket is, bár azt gyakorolni kell, de nem lesz gond.
A főneveknek van nemük, mint a németben (Hn, Nn, Sn), de itt nincsenek névelők, a főnév nemét a végződése határozza meg.
A főnévragozásnak esete van: alany, tárgy, birtokos, részes, eszközhatározós és elöljárós. TEhát vannak ilyen ragozási táblázatok, amiket tudni kell. A mellékneveket is ugyanígy ragozzák, meg előtte a névmásokat is (pl, az én új autómat: enyémet újat autót)
Az igéket párban kell megtanulni, mert van egy folyamatos és egy befejezett alakjuk.
Utólag visszatekintve, szerintem lépésről lépésre haladva könnyen meg lehet tanulni. Annak idején mi soha nem használtuk "éles" helyzetben, nem is láttuk értelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!