Orosz vagy szerb?
Ki melyiket ajánlja? Mindkét nép kultúrája, történelme érdekel, tetszik, ezért a lelkesedéssel biztos nem lenne gond. Szerintem inkább az orosszal fogok kezdeni, többen beszélik, hasznosabb, mint ha szerbül tudnék, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Úgy hallottam egyébként, hogy hasonlít egymáshoz a két nyelv, tehát ha sikerülne megtanulnom oroszul, a szerb már könnyebben menne:)
szerintem meg inkább szerbbel kezd mert ha azt nézed, akkor ha szerbül tudsz, akkor már tudsz beszélni horvátokkal, bosnyákokkal, bolgárok is megértenek, makedonia meg a szomszédos országokban mindenhol.de az orosz egy kicsit eltérőbb tőlük mint a szerb.
tehat a szomszedos országokban (Bulgária, Horvato., Boszni, Montenegró, Makedónia) előbbmegértik a szerbet mint az oroszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!