Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi kell egy felsőfokú nyelvviz...

Mi kell egy felsőfokú nyelvvizsgához a gimnáziumi angol tanításhoz képest?

Figyelt kérdés
Persze van egy rakat szó meg kifejezés amit még nem ismerek, de ezen kívül milyen jelentős nyelvtani szerkezetek vannak, amik egy felsőfokú nyelvvizsgához kellenek, de a középiskolai tananyagban nincsenek benne?
2015. júl. 9. 09:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Megnézted már a pontozási útmutatókat? És ez minden vizsgánál hasonló. Maximum 25%-ot számít a nyelvhelyesség az írásnál és a beszédnél is, és csak akkor kap nulla pontot rá, ha abszolút nem lehet megérteni, mit mond. Néhány kisebb nyelvtani hiba még a maximum pontba is belefér, súlyos hibáknál is legfeljebb 2-3-at vonnak le. A többi szempont a kommunikatív érték, szókincs, stílus, szerkesztés, kiejtés. És nem strigulázzák, hogy hány past perfect continuous passive-ot mondtál, mert arra figyelnek, amit mondasz. A szövegértésnél pedig eleve nem szempont a nyelvtan.
2015. júl. 11. 17:40
 12/13 anonim ***** válasza:
Helyesen beszél, de nem feltétlenül ilyen jellegű nyelvtannal..és euro c1
2015. júl. 11. 19:42
 13/13 anonim ***** válasza:

Hátha egy példával világosabb lesz:

Kérdező megkérdi, milyen gyümölcsök léteznek az almán kívül.

Én megírom, hogy például málna.

#8 megírja, hogy a gyümölcsevés túlzásba vitele erős teher a fogzománcra

#9 megírja, hogy van olyan gyümölcs, aminek magja veszélyes mennyiségű ciánt tartalmaz

#11 megírja, hogy az érett gyümölcsben több a cukor, mint az asztali sóban

Kérdező tehát megtudott egy csomó hasznos dolgot, viszont amire kiváncsi volt, arra én válaszoltam. :D

Nekem nem kell igazolás, de a tegnapi ledorongolásom után kinyitottam egy euro C1 mintát, és ott vigyorog a might have been. :)

2015. júl. 12. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!