Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi kell egy felsőfokú nyelvviz...

Mi kell egy felsőfokú nyelvvizsgához a gimnáziumi angol tanításhoz képest?

Figyelt kérdés
Persze van egy rakat szó meg kifejezés amit még nem ismerek, de ezen kívül milyen jelentős nyelvtani szerkezetek vannak, amik egy felsőfokú nyelvvizsgához kellenek, de a középiskolai tananyagban nincsenek benne?
2015. júl. 9. 09:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nálunk 14 felsőfok lett angolból érettségiig, senki nem járt különórára, szóval elég a középiskolai tanítás, már ahol megfelelő a színvonal. Mi szerencsések vagyunk.
2015. júl. 9. 11:35
 2/13 anonim ***** válasza:
Ez nyilván egy elitiskola magas óraszámmal. Ebből nem indulhatsz ki. A gimnáziumhoz a felsőfok ég és föld, mivel a középiskolában még a középfok (B2) sem az elérendő cél, hanem az alapfok B1, az a középszintű érettségi. De hagyd a fenébe a nyelvtant, a vizsgára elsősorban nem a nyelvtan kell, jócsomó vizsgán nincs is nyelvtani feladat, hanem szavak, kifejezések végtelen mennyisége részben szövegértés (hallott, olvasott), részben aktív használat (írás, beszéd) formájában.
2015. júl. 9. 12:26
 3/13 anonim ***** válasza:
Egyet tudok érteni a #2vel. A puccos kifejezések rengeteget dobnak a szóbelin, az emeltebb szavak meg a megértéshez kellenek. Szerintem nem megoldás (és én nem is csináltam sose ilyet) hogy nekiülsz a szótárnak és akkor bemagolod. Inkább hallgatni kell rengeteg szöveget, meg olvasni, attól fejlődik igazán az ember. Különleges nyelvtani szerkezet igazán nekem nem kellett, az a lényeg, hogy folyamatos legyél és nagyon jól ismerd és gyakorold be a tipusfelafatokat.
2015. júl. 9. 20:38
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem elitiskola, még csak nem is főváros ráadásul, vidéki megyeszékhely.

És nem nyelvi osztály, szóval nincs magas óraszám. NYolcoszt gimis osztály.

2015. júl. 9. 21:24
 5/13 anonim ***** válasza:
A nyolcosztályos gimi ha nem tudnád, elit. Lefölözi a legjobbakat. És nem kell ahhoz Pestnek lenni. Hány órában tanultátok az angolt?
2015. júl. 9. 21:27
 6/13 A kérdező kommentje:
Engem az érdekelne, van-e még olyan nyelvtani szerkezet, amit a középiskolában nem tanítottak, mégis használatos a mindennapokban annyira, hogy a felsőfokúba már bekerüljön? Olvasgatok dolgokat angolul, de az ismeretlen szavakon kívül nem látok olyasmiket, amire azt mondanám, hogy fogalmam sincs ez a mondat milyen típusú.
2015. júl. 9. 23:35
 7/13 anonim ***** válasza:
Tanultál gimiben subjunctive-ot, meg volt szó kielégítő mélységben a segédige+perfect infinitive konstrukciókról? Már csak hogy két nyelvtani fogalmat felsőfokról említsek.
2015. júl. 11. 08:17
 8/13 anonim ***** válasza:
Az B2-ben már benne van (B1-ben nincs). Különben se a nyelvtan a lényeg a nyelvvizsgán, hanem a készségek. Nem nyelvtanvizsga, hanem nyelvvizsga.
2015. júl. 11. 13:09
 9/13 anonim ***** válasza:
Pontosan #8! De ezt sokan sose értik meg...
2015. júl. 11. 14:31
 10/13 anonim ***** válasza:
Na, mit tudtok? :) Melyik nyelvvizsgán nem számít, hogy helytelenül beszél a vizsgázó? :)
2015. júl. 11. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!