ECL vagy TELC nyelvizsga, melyik jobb?
Sziasztok! Az ECL és TELC nyelvizsgára készülök (még nem választottam iskolát), angol C1 komplex vizsgát szeretnék tenni Szegeden, kinek milyen tapasztalatai vannak? Valamint ezek a nyevvizsgák nemzetközileg elfogadott nyelvvizsgák, vagy csak Magyarországon fogadják el? Vagy EU? Bújom a leíráaukat, de ott nem világos, hogy nemzetközi -e a nyelvvizsga.
Köszi a válaszokat!
Úgy vélem, az engedékenység relatív. Ezt arra alapozva mondom, hogy engem februárban 1%-kal buktattak meg az írásbelin. Lehet, hogy az olvasott szövegben voltak hibáim, de ha már ennyire engedékenyek, akkor a levélben igazán adhattak volna még egy pontot, mert ott elég szubjektív a pontozás.
3 héttel az eredményközlés után elmentem TELC-re és 3x jobban sikerült, mint az ECL(és nekem könnyebb is volt).
Én inkább a TELC felé húznék, de ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!