Mit tegyek, ha pocsék a hallott szövegértésem? (angol)
Figyelt kérdés
A hallott szövegértésem egyszerűen rettenetes, pedig évek óta csak angolul nézek filmeket, sorozatokat. Csak akkor értek valamicskét, ha lassan beszélnek, de van, hogy akkor sem. Mit tehetnék, hogy ez jobb legyen, mert szeptembertől nyelvvizsga felkészítő tanfolyamra fogok járni.2015. júl. 1. 19:23
1/8 anonim válasza:
Próbáld itt.
Én még ismeretterjesztő filmeket nézek.
A másik,ami szerintem fontos,hogy ki kell mondani a szavakat, valahogy úgy jobban összekapcsolja az agyad,mintha simán csak mondaná valaki.
Szerintem..
2/8 anonim válasza:
Én is hasonlót tanácsolnék. Gyakorold a társalgást, ha van rá lehetőséged, mert azzal a hallás utáni készséged is fejlődik.
3/8 A kérdező kommentje:
Igen, de egy magyar messze nem úgy ejti a szavakat, mint egy vérbeli angol, az amerikaiakról meg ne is beszéljünk, azok még durvábban hangsúlyoznak.
2015. júl. 1. 19:30
4/8 anonim válasza:
Ez a lényege. Ha a magyart megérted, akkor az anyanyelviekkel nem lesz gondod.
5/8 A kérdező kommentje:
Érdekes, mert a tanárt mindig megértettem az iskolában, de a sorozatokban most sem értem akárhogy fülelek.
2015. júl. 1. 19:32
6/8 anonim válasza:
Nézd feliratokkal a filmeket, utána ugyanazt felirat nélkül, akkor jobban fogod érteni, a füled meg edződik. Hallásértéses feladatok megoldása után is 3.-szorra olvasd hallgatás közben a szövegkönyvet, majd hallgasd újra szöveg nélkül.
Az ismeretterjesztő műsorok lassabbak, jobban érthetők.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
2015. júl. 1. 19:49
8/8 anonim válasza:
Pedig a hangosszótárak szerintem segítenek a helyes kiejtés gyakorlásában ,de tudtommal már programok is vannak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!