Angol középszintű nyelvvizsga?
Érettségim 5-ös lett és gondolkodok azon, hogy tegyek e középfokú nyelvvizsgát. Azonban erről nem igazán tudok sok mindent, hogy milyen stb. ezért lenne néhány kérdésem, azokhoz, akik már megcsinálták, vagy bárkihez aki tud róla valamit:
1. Hogyan zajlik az egész ? Nehéz középszinten megcsinálni ?
2. Hallottam, hogy van EUROexam, ECL, Origó, TELC típusúak, meg C1, C2, B1, B2 dolgok. Ezek mégis miben különböznek egymástól ? Az összes közül ti melyik ajánljátok ?
A Debreceni Egyetem, jogi asszisztens szakára szeretnék majd menni, ami 2 éves, de utána nem igazán tudom, hogy hogyan tovább (sokan azt mondják, hogy rendes jogászként is alig lehet elhelyezkedni), szóval ezért csinálnám meg.
Egy érettségi 5-össel nyert ügyed van (nekem 4-es lett az érettségi, de elsőre sikerült a szóbeli és az írásbeli nyelvvizsga is).
Az írásbeli úgy zajlik (persze miután interneten jelentkeztél és kifizetted a vizsgadíjt), mint egy átlagos sulis dolgozat megírása. Külön ültetnek mindenkit, aztán odaadják a feladatlapot, ami 4 részből áll: READING PT 1, READING PT 2, GRAMMAR és WRITING.
A szóbeli vizsga meg hasonló, mint az érettségi szóbelije, csak itt sokkal személyesebb és közvetlenebb a dolog (ORIGO-nál legalábbis). Annak a részei: BEMUTATKOZÁS, SZITUÁCIÓS GYAKORLAT és végül a KÉPLEÍRÁS, ahol nyilván nem arról kell beszélni, hogy mi van a képen, hanem a témáról, ami a képről eszedbe jut. Ezután jön majd a magnóhallgatás, ami szintén nem nehéz (az ORIGO-nál).
Vizsgaközpontokat tekintve eltérő, hogy kinek melyik a könnyebb.. Én TELC írásbelit csináltam (ennek a részeit írtam le fent).. nem volt egyszerű, de nekem ez jobban feküdt tematikailag és szerkezetileg. Szóbelinél meg az origo-t ajánlom, ott mindenki átmegy.. Nem mondják nehéznek a Dexam-ot sem, viszont szerintem ne menj BME-re, mert az szívás..
Kösz a segítséget !:)
És nyelvvizsgánál is ugyanúgy adnak osztályzatot, vagy csak egy sima papír azt annyi ?
Értem.
Ha külföldre szeretnék kimenni dolgozni , akkor melyiket lenne a legcélszerűbb letenni szerinted ?(ORigo, EURO stb...)
köszi.:)
Vagy a nyelvvizsgát munkahelyen nem nézik, hanem ha mennék tövábbtanulni OKJ-s képzés után, akkor azt beleszámítják ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!