Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol középszintű nyelvvizsga?

Angol középszintű nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

Érettségim 5-ös lett és gondolkodok azon, hogy tegyek e középfokú nyelvvizsgát. Azonban erről nem igazán tudok sok mindent, hogy milyen stb. ezért lenne néhány kérdésem, azokhoz, akik már megcsinálták, vagy bárkihez aki tud róla valamit:

1. Hogyan zajlik az egész ? Nehéz középszinten megcsinálni ?

2. Hallottam, hogy van EUROexam, ECL, Origó, TELC típusúak, meg C1, C2, B1, B2 dolgok. Ezek mégis miben különböznek egymástól ? Az összes közül ti melyik ajánljátok ?

A Debreceni Egyetem, jogi asszisztens szakára szeretnék majd menni, ami 2 éves, de utána nem igazán tudom, hogy hogyan tovább (sokan azt mondják, hogy rendes jogászként is alig lehet elhelyezkedni), szóval ezért csinálnám meg.

2015. júl. 1. 15:19
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Akkor is ugyanazokat fogadják el, amiket felsoroltál ?
2015. júl. 1. 16:06
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Most azokat soroltam fel, amelyek akkor jók, ha NEM továbbtanulni mész ki külföldre, hanem elhelyezkedés céljából (de igazából csak Magyarország olyan, hogy ha nincs papírod vmiről akkor le se szarnak meg nem létezel.. külföldön arra kíváncsiak, hogy hogy gagyogsz angolul vagy más nyelven). Ha meg továbbtanulni szeretnél, akkor országoktól és azok iskoláitól függ, hogy milyen nyelvvizsgát kell letenned. Ezesetben az iskolába való jelentkezésnél kell egy, az adott iskola által jóváírt komplex nyelvvizsgát letenned, amely pl. Dániánál Oxford-i (csak mert én oda jelentkeztem)..
2015. júl. 1. 16:12
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha külföldön akarsz továbbtanulni, akkor ahhoz valószínűleg nem lesz elég a mostani tudásod a szükséges vizsgához. Az a pár nyelvvizsga, amit elfogadnak jóval nehezebb, mint az Origós és társai.
2015. júl. 1. 16:40
 14/24 A kérdező kommentje:
Akkor ha külföldre mennék dolgozni nem mindegy hogy milyen típusú nyelvvizsgát csinálok ? Azt hittem, hogy csak annyi hogy megnézik tudom e beszélni a nylevet oszt jólvan.
2015. júl. 3. 14:31
 15/24 A kérdező kommentje:
TELC, EUROEXAMOT kell megcsinálni ?
2015. júl. 3. 14:33
 16/24 A kérdező kommentje:
Előre is köszi a választ.
2015. júl. 3. 14:50
 17/24 anonim ***** válasza:
72%
Azért az egy kicsit merész kijelentés, hogy középszintű ötös érettségivel már nyert ügye van a nyelvvizsgán. Hát nem, az egyik B1, a másik B2, több hónap tanulás van a kettő között. Nemzetközi a TELC, EURO, de ezeknél jobb nevű a Cambridge. Kétnyelvűre ne menj, mint pl az origo, mert azt külföldön nem értékelik.
2015. júl. 3. 14:56
 18/24 A kérdező kommentje:

"Kétnyelvűre ne menj, mint pl az origo, mert azt külföldön nem értékelik."

De külföldi iskolában vagy munkahelyen nem értékelik ???

2015. júl. 3. 15:24
 19/24 A kérdező kommentje:

Nem mind1 milyen a nyellvizsgám, ha csak dolgozni mennék küldöldre nem pedig tanulni ??

Dexam írásbelit, Origó szóbelit tennék !

2015. júl. 3. 15:37
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Sok munkahelyen már itthon sem nézik a nyelvvizsgát, mivel eleve idegen nyelvű az interjú, ahol a valós nyelvtudásod tudják tesztelni, külföldön ez hatványozottabban érvényesül. Azért a tanuláshoz szükséges vizsgára reflektáltam, mert azt írtad, hogy azért kell.
2015. júl. 3. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!