Mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Kb. két év múlva elérem azt a szintet angolból, hogy letehessem a középfokút. Most is már úgy egészen jó vagyok angolból, viszont itt a nyár, van egy csomó időm, és ennek nagy részét arra szeretném fordítani, hogy fejlesszem az angolomat. Szerintetek mit tehetnék, ami igazán hatékony lenne? Eddig minden héten lefordítottam 4-5 középszintű szöveget angolról magyarra, nagyon sok sorozatot nézek angolul magyar felirattal/anélkül és elkezdtem egy Harry Pottert is olvasni angolul. Nem tudom, hogy az utóbbit érdemes lenne-e folytatni, lehet, hogy ez még kicsit korai nekem. Mit lenne a legjobb a fejlődéshez?

2015. júl. 1. 14:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezer kérdés ezer válasz kifejezései mindig hasznosak lesznek,szerintem ez nagyon jó könyv nyelvvizsgához.

Az olvasottak alapján mindent megteszel de én átmenetnek ajánlanám az angol szinkron angol feliratot:D Ha van lehetőséged beszélj angol anyanyelvű emberekkel és halgass különböző akcentusú filmeket is.

Kb ennyi jutott most eszembe:D

2015. júl. 1. 21:32
 2/3 anonim válasza:
én a kiejtésemet tutorial videókból szereztem, szerintem érdemes sorozatokat, videókat nézned angol nyelven. Nekem az angolul való gondolkodás is sokat segített, esetleg az sem árt, ha a tükör előtt különböző témakörökről beszélsz magadnak, vagy lehetőség szerint családtagnak. Sok sikert kívánok!
2015. júl. 7. 02:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek. Ment a zöld kéz :)
2015. júl. 9. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!