Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Így fog fejlődni az angol...

Így fog fejlődni az angol szövegértésem?

Figyelt kérdés

Jó vagyok angolból, értem is úgy nagyjából a szövegeket, csak szoktam amerikai filmeket nézni, és rájöttem, hogy mi idegen nyelvet tanulók mennyire másképp ejtjük a szavakat, és ezért gondoltam rá, hogy a Twilight könyvet letöltöm, és letöltöm hozzá a hanganyagot is, és azt hallgatom. Meg ahol ismeretlen szó van, ott megtanulom a mondatot. Így gondolom fejlődne a hallás utáni értés, nem?

És még egy kérdés: a kiejtésem hogy fejleszteni? Mármint nem arra a durva akcentusra gondolok, amit tanítanak, hanem az "igazi" angol kiejtésre.

2012. máj. 23. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Amit tervezel, az nagyon jó. Ha fejleszteni akarod a a szövegértésed, olvass és hallgass sok autentikus angol szöveget. A szöveghallgatás a kiejtésben is segít. Hallgass angol szöveget, próbálgasd úgy ejteni a szavakat, ahogyan hallod. Ez a twilight-os cucc jól hangzik - hallgatod az eredeti angolt, olvasod hozzá a szövege. Ez nagyon jó :). Jó továbbá a filmek nézése (legjobb angol felirattal), a sok zenehallgatás, dalszövegek értelmezése.

Sok sikert!

Egy angoltanár

2012. máj. 23. 21:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :)
2012. máj. 25. 14:30
 3/5 anonim ***** válasza:
melyik az"igazi"? csak szólok, hogy bizony az igazit tanítják (a BBC, Standard Englisht), csak nyilván egy magyar anyanyelvű nem pont ugyanúgy fogja kiejteni, mint az angol. amit te igazinak hiszel, az pont egy (sok) durva akcentus.
2012. máj. 26. 00:15
 4/5 A kérdező kommentje:
Na jó, azért amit te mondasz, az kicsit túlzás. Tudom, hogy ott van az akcentus meg minden, de azért légy szíves hasonlíts már össze egy nyelvkönyvhöz járó CD, és egy angol hangoskönyv hanganyagát. Az eltérés óriási lesz, mert ami a CD-ken van, az nagyon erőltetett beszéd, és nem is illik bele a hétköznapokba. A hangoskönyvben legalább úgy is beszélnek, ahogy kell mivel nem feltétlen nyelvtanulóknak készült. És ez a lényeg. Az, hogy nem mindig kell kifejezetten a nyelvtanulóknak ajánlott CD-ket megvenni. Sokkal többet ér, ha megnézel egy filmet feliratosan.
2012. máj. 26. 13:36
 5/5 anonim ***** válasza:
csak közlöm, hogy ők (az angolok) nem beszélnek hivatalosan. az utcán, meg egymás közt. de ha bemész pl. egy hivatalba, akkor az ott a Standard Englisht fogja használni, mert különben egymást se értené egy Geordie meg egy Cockney. a filmekben is a Standardet szokták használni, kivéve, ha valami amerikai gengszterfilm/rapperek/gangek életéről szóló.
2012. máj. 26. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!