Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha 4-5 éve tanulok angolt,...

Ha 4-5 éve tanulok angolt, akkor mikor kezdjek el magántanárhoz járni, ha 16 évesen középfokú nyelvizsgát szerenék? 14/L

Figyelt kérdés
2010. febr. 26. 15:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Amikor anyukádék meg tudják fizetni. Nincs a magántanár korhoz kötve.
2010. febr. 26. 15:32
 2/8 A kérdező kommentje:

Meg tudják fizetni.és már egyszer jártam egy évet, mikor sulit váltottam,hogy felzárkóztasson.

Azt szeretném tudni, hogy most 1 vagy 2 évvel előte kezdjek el tanulni rá?

2010. febr. 26. 15:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Most is nyugodtan, minél előbb, annál jobb.
2010. febr. 26. 15:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mennyit tanulsz, mert pl. egy középfokút már 4-5 év alatt is bőven le lehetett volna tenni.
2010. febr. 26. 15:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez sok mindentől függ. Sok suliban magántanár nélkül is felkészítenek a nyelvvizsgára. Nem az a lényeg, hogy hány éve tanulsz angolul, hanem hogy mennyit tanultatok meg ezalatt.
2010. febr. 26. 15:57
 6/8 anonim válasza:
Ha a suliban jó az angol oktatás bőven elég egy évvel előtte elkezdeni külön tanárhoz járni. Viszont ha nincs társalgási órád ahol nem a nyelvtan hanem a beszélgetés a lényeg akkor ajánlom, hogy már most kezd el, mert akkor a szövegértést és a beszédet gyakorolnod kell, és ahhoz egy év nem lesz elég.
2010. febr. 26. 16:26
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a választ mindenkinek. :)

Hát igen ez a baj, hogy nagyon jó az oktatás a suliban,mert mindent elmagyaráznak és a könyvünk is jó

De angolul beszélgetni azt nem lehet,mert hát ugye mindenhol van 2-3 nemormális hülyegyerek.

Így a nyelvtani részeket mindent nagyon jól tudom :),de a szóbeli az már nem megy olyan jól :(

Akkor szerintem elkezdek már most járni, hogy javítsunk a beszédemen, meg a leveleken :)

2010. márc. 1. 17:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Gondold át, vagy még inkább próbáld ki, hogy neked mi jön be jobban: magántanár, vagy egy tanfolyam, ahol többen vagytok? Melyikből tudsz könnyebben, jobban tanulni?

Nem az ár miatt mondom ezt!

Én próbáltam mindkettőt és nekem a kiscsoportos oktatás sokkal jobban bejött. (Nincsenek hülyegyerekek persze, mint a suliban, ettől nem kell félni.)

Nem tudnám megmondani miért. Talán egy ok, hogy a több hasonló szintű tanuló látja egymást. A félősebb(mint én is) látja, hogy a másik meg mer szólalni, hogy vét ugyan egy-két hibát, de a tanár kijavítja és nem történik katasztrófa. Így aztán én is merek. A másik elkövet egy olyan hibát, aminek a tanár általi kijavítása számomra is építő jellegű, magántanárnál meg lehet, hogy fel se merül valamiért épp az a kis kivétel.

A magántanárnál csak magam vagyok és sokkal rosszabbul érzem magam úgy kettesben.

Jó mondjuk ehhez egy normális nyelviskola is kell. Hát az mondjuk nem feltétlen olcsó, akár vetekedhet amatőrebb magántanár tarifájával.

Ja és ami még nekem nagyon bejött, az az általános angol tanfolyamok utáni vizsgára készítő tanfolyam. Tényleg igaz, amit hirdetnek róla, hogy ha elvégzi az ember, akkor szinte tuti a nyelvvizsga. (Najó, igaz, hogy a kurzusra nem lehet akárkinek bekerülni, csak megfelelő szint után, de hát ez is tök jó: lényegében ezzel ingyen felmérhető, hogy érdemes-e már nyelvvizsgadíjra költeni:))

Az ilyen felkészítőn annyi trükköt megtanítanak, el mondják a javítási módszereket, amikkel rengeteg pontot össze lehet aztán szedni a vizsgán.

Én gimi után csináltam meg a középfokú angolt.

Tanultam már általánosban és középsuliban is, magántanárhoz is jártam.. érettségi előtt kapkodva elmentem nyelvvizsgázni is, persze elbuktam...

Aztán több évvel később(akkoriban ugye már rendszeres nyelvóráim se voltak, mint középsuliban, legfeljebb a neten találkoztam az angolal) elmentem 2 hónapra nyelviskolába és utána simán meglett az angol közép.

2010. márc. 5. 03:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!