Egy alapfokú angol nyelvvizsgához mennyi időre van szükség, ha heti 2x eljárok órára magántanárhoz és mellette az a napom 70-80% -át a tanulásra tudom fordítani?
Az örök kérdés, amit minden kezdő nyelvtanuló feltesz a nyelvtanárának :) Én erre mindig azt szoktam válaszolni, hogy intenzitástól és tanulói szorgalomtól függ. Ha nagyon jó nyelvérzéked van és minden nap gyakorolsz (minimum tévénézéssel és angol szöveg olvasásával), akkor igen, lehet 2-3 hónap. Ha ellustálkodod, akkor évek alatt sem menne.
Az általad leírt feltételek teljesülése mellett hamar elérheted a célod. Tiszta szívemből javaslom ugyanakkor a fent leírt tévénézős/olvasós megoldást, mert azzal legalább az érdeklődésed is fenn tudod tartani. Térj be egy Alexandrába, ott kapható egy Oxford sorozat, népszerű regények zanzásított változatait adták ki hat nehézségi fokozaton (egyes a legkönnyebb, hatos a legnehezebb).
Sok szerencsét!
Ennél szerintem nagyságrendekkel hasznosabb az English Grammar in Use sorozat, bármi másra költeni felesleges pénzkidobás. Esetleg valami társalgási könyv jól jön még.
3 hónap simán elég.
Nekem másfél hónapom van egy nyelve, mert utazom, alapfok a célom addig. Igaz, nem angol.
köszönöm a válaszokat. A tv-s válaszolótól kérdezném, hogy szerinted melyik a jobb:
- magyar felirattal nézni angol nyelvűt, vagy
- csak szimplán angol nyelvűt?
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!