Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Akinek nincs jó nyelvérzéke,...

Akinek nincs jó nyelvérzéke, az is nyelvizsgát tud tenni eszperanto nyelvből? Folyt

Figyelt kérdés
Németet tanultam elég sokáig, de lehet egy kis lustaság is van benne,amiétr nem jutottam el a vizsgáig.De nyelvvizsgához kellene.De olvastam eszperanto nyelvet és elég ,,hablaty" nyelv.Hogy lehet megtanulni?
2011. szept. 2. 10:43
 1/5 anonim ***** válasza:

megrendeled szilvási lászlónak az eszperantó könyvét, munkafüzetét, CDjét (olyan 5000 ft lett egybe kb)

eszperanto.hu oldalon lehet megrendelni

magyarul benne van minden magyarázat, a munkafüzet hátulján pedig a feladatokhoz a megoldások, hogy letudd ellenőrizni jól csinálod-e. a CD-n van sz.gépes gyakorlóprogram.

nagyon könnyű, nem kell hozzá nyelvérzék, egy átlagos képessűű ember simán megtudja csinálni, van aki 1 hónap után leteszi a nyelvvizsgát, persze ehhez nagyon sokat kell tanulni. ha nem tanulod olyan intenzíven akkor is megvan 4-5 hónap alatt.

én tavasszal megyek nyelvvizsgázni, nekem egyetemi felvételihez kell pluszpontnak:)

2011. szept. 4. 08:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Én csak a sok szótól félek.Szerintem én rosszul tanulok!Nem jó technikával.
2011. szept. 4. 13:56
 3/5 anonim ***** válasza:

nincs sok szó. mondom egy példát. a 'szép' úgy van eszperantóul, hogy bela. a csúnya pedig úgy, hogy malbela. ha valaminek az ellenkezőjét akarod mondani akkor csak elé kell tenni a 'mal' szót.. gondolj bele ezzel mennyi szótanulást spórolsz meg.. másik példa: minden főnévnek 'o' betű a vége. a mellékneveknek mind 'a' a vége. minden szófajnál megvan, hogy milyen végződést kell hozzárakni, tehát minden szóból csak egyet kell megtanulni, a többi formáját automatikusan tudod a szabályok alapján.

tényleg nagyon könnyű nyelv, nincsenek kivételek sem.

2011. szept. 4. 14:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Tudod mitől tartok leginkább?Mikor a németet tanultam is ezzel volt a baj.Mikor lejátszák a kazit, akkor elakadok az első mondatnál mit jelent és addigra vége a kazinak.
2011. szept. 4. 19:42
 5/5 anonim válasza:
Meglett? :-)
2012. máj. 8. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!