Szerintetek milyen nyelvizsgát kéne csinálni, ha a szóbeli nem igazán megy, de a nyelvtant azt tudom?
német középfokú érdekelne
köszönöm előre is :)
úgy tudom, h az ÖSD nem vészes :)
de utána kell nézni ;)
Szerintem bármelyiket bevállalhatod, nem nagy cucc a szóbeli egyiken sem.
Hiszed van sem, a legtöbben átmennek a szóbelin, max a magnón csúsznak el, de nem a beszélgetésnél. Attól még hogy azt hiszed nem mersz vagy nem tudsz beszélni, ne alapozz ilyenekre :) Igen is meg fogsz tudni ott abban a szituban szólalni és jókat is fogsz mondani! :)
Én is ilyen voltam. Féltem beszélni, de a vizsgán be se tudtam fogni a számat, csak úgy fostam a szavakat :D
Gondolkodj el azon is, hogy szeretnél-e fordítani vagy sem. Mert az egynyelvű vizsgáknál nincs fordítás (TELC, ÖSD, Goethe, EURO, ECL)
A kétnyelvűek viszont tartalmaznak fordítási feladatot (Origó, TársalKODÓ, BME, Pannon, EURO)
A kétnyelvűek olcsóbbak, az egynyelvűek nemzetközi bizonyítványt is adnak x % felett.
Aztán fontos még az is, hogy általános vagy szakmai vizsgát tennél. Többletpontot ugyanúgy ér mindeegyik, a szakmait elfogadják általános helyett, fordítva nem igaz.
Vannak szakok az egyetemeken-főiskolákon, amelyek szakmait kérnek. Tehetsz, üzleti, gazdasági, közgazdasági, jogi, katonai, orvosi, idegenforgalmi, kereskedelmi szakmai vizsgákat.
Ha most a továbbtanulás miatt kell, nézd meg, hogy a szak, ahova jelentkezel mit kér, mert felesleges lenne 2x vizsgáznod (magadat és a pénztárcádat is megkímélnéd vele)
Németből a nyelvtant inkább a kétnyelvű vizsgákban mérik jobban.
Az egynyelvűben max szóbeillesztős feladatokat fogsz találni, gyakorlással rögzül a módszer :)
Remélem segítettem, ha további kérdésed van, nyugodtan írj
Azt azért nem hiszem el, hogy valaki csak besétál egy szakmai nyelvvizsgára és ott fossa a szót! Szerintem nem lehet a szakmait az általánossal összehasonlítani. Arra sokkal komolyabb témákból kell felkészülni. Olyanból, amiről lehet, hogy még magyarul se tudna kapásból beszélni az ember.
Még az általánosan se nagyon tudom elhinni, hogy valakinek megered a szava, habár előtte sose tudott beszélni, de a vizsgadrukk sok mindent előhozhat. (Azt is, hogy valaki bedugul.)
A régi "Rigó utcai" nyelvvizsga utódja az Origó, ez nyelvtan központúbb. DE szerintem csak az írásbelinél lehet ezt mondani. (nyelvtani teszt)
A szóbeli szerintem mind a kommunikációra megy.
Az Origóval kapcsolatosan viszont tényleg meggondolandó a fordítás, mint ahogyaz előttem szóló is írta. Lehet, hogy könnyűnek tűnik egyeseknek, de a kapott pontszámok mégse ezt tükrözik!
Úgy tudom a TElc-nél csak egyszer lehet meghallgatni minden magnós szöveget. Ezt elég brutálnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!