Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Diszlexiás vagyok vagy csak...

Diszlexiás vagyok vagy csak nincs nyelvérzékem? A többi lent.

Figyelt kérdés
A szóbeli nyelvvizsgám elsőre sikerült, de az írásbeli nem. Ez volt a hetedik próbálkozásom, de az az idegesítő, hogy mindig kevés pont kell hozzà.(2pontok). Már két diplomám van bent, amit addig nem kapok meg, amíg ezt a fránya írásbeli nem teszem le valahogyan. Már arra is gondoltam, hogy lehet diszlexiás vagyok. Milyen orvoshoz kell fordulni? Vagy lehet a nyelvvizsgán direkt úgy számolják a levelek részt, hogy ne legyen meg a pont. Elvagyok keseredve nem tudom, h mitévő legyek. Pedig már annyi angol tanfolyamon voltam. Vagy próbálkozzak tovább?

2015. máj. 27. 14:44
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Diszlexias nem lehetsz, hisz irsz olvasol magyarul.

Inkabb nem Jol tanultad, nem erted, a hibas maradt meg benned.

2015. máj. 27. 15:10
 2/5 anonim ***** válasza:
36%
De, lehetsz dyslexiás, vagy inkább dysgráphiás! Azért ha 7. alkalommal nem sikerült a nyelvvizsga írásbeli része, az eléggé erre utal, nem pedig tanulástechnikai problémára.
2015. máj. 27. 15:20
 3/5 anonim ***** válasza:
68%

1.Nem vagy diszlexiás, de diszgráfiás se, értelmesen, csaknem hibátlanul írsz magyarul, kivéve, hogy "el vagyok keseredve" 3 szó. Mellesleg szólva nem tudtál volna elvégezni 2 egyetemet problémamentesen. Már a középiskolában kiderült volna.

2. A diszlexia nem betegség, és nem orvoshoz kell vele menni!

3. A tanfolyam sz*rt se ér, nem arra kellett volna a pénzt és az időt pocsékolni, hanem magántanárra.

4. Lényeges információk hiányoznak a kérdésedből. Nem közölted, hogy hány vizsgaközpontban voltál 7-szer. Ugyanoda nem érdemes menni kettőnél többször. Azt se írtad, hogy milyen vizsgaközpontban. Lehetséges, hogy rosszul választottad meg a típust.

Azt se írtad, hogy melyik feladat nem volt sikeres, továbbá, hogy megnézted-e a levelet javítva. A pontozásból sokat tanulhatsz, arra kell odafigyelni, aminél kevesebb volt a pontod. Egészen biztos, hogy nem húzzák le direkt a levelet, a nyelvvizsgaközpontnak nem érdeke, hogy a saját rossz hírét keltse.

És nyilvánvalóan próbálkozzál tovább a fentiek figyelembe vételével, hiszen át akarod venni a diplomádat.

2015. máj. 27. 15:46
 4/5 A kérdező kommentje:

6x voltam a dexamon 1x pedig a city&guilds en. Jártam én már magántanárhoz is akkor is 2 pont hiányzott :(

A dolgozatot egyszer sem néztem meg. De a szó- behelyettesítős feladat mindig gyenge. A levél és a fogalmazás egyformàn közepesen szokott sikerülni.

2015. máj. 27. 16:01
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Többszörös hibát követtél el! A Dexamot elfelejteni! A szóbeírós feladaton mindig elhasalsz. önyörgök, akkor mért mész olyan vizsgára, ahol szóbeírós feladat van? Mért nem nézel körül? És mért nem nézed meg a leveledet, hát így honnan tudnád, hogy mi nem stimmelt velük? Nem is érdekelt? Élő példája vagy annak, hogy téljesen téves következtetést vonsz le a helyzetből: diszlexiásnak véled magad, szándékos rosszindulattal vádolod a nyelvvizsgaközpontot ahelyett, hogy megfelelően választanál és megnéznéd, mi a hibád. Nem tudom, milyen stádiumban jártál magántanárhoz, de neki az a dolga, hogy a levelet értékelje, nemcsak a hibák tekintetében, hanem pontszámra.

Irány a BME egynyelvű, csak olvasás és levélfeladat van benne. Egy tanárt pedig kérj meg, hogy értékelje a gyakorló leveleidet. Vedd meg a BME felkészítőkönyvet. Ha angol, akkor nekem is küldhetsz egy levelet értékelésre.

2015. máj. 27. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!