Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő alatt tudnám...

Mennyi idő alatt tudnám megtanulni az angolt felsőfokon, ha jó a nyelvérzékem, és érdekel is a nyelv nagyon?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék felsőfokon, sőt, anyanyelvi szinten megtanulni!

Szerintem hülyeség az, hogy 'Csak akkor lehet jó anyanyelvi szinted, ha abban az országban élsz..' Ott vannak a filmek például!:)

2014. nov. 21. 20:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom,mennyi idő.

Attól függ,hogy mennyit haladsz és mennyit kell tudni az anyanyelvi vagy ahhoz közeli szinthez.

"Szerintem hülyeség az, hogy 'Csak akkor lehet jó anyanyelvi szinted, ha abban az országban élsz..' ":

remélem valóban hülyeség. :)

Igaz, ha angol környezetben vagy, nyilván könnyebb.

Hogy tanulod,használod jobban?

Hogy ha Angliában vagy, angol lakótársakkal, a tv angol és angolt kell használnod a munkahelyeden,mert magyart nem értenek,te meg más nyelven nem tudsz?

Vagy ha úgy,hogy magyarokkal laksz együtt,munkahelyen magyarul beszélsz, otthon meg mondjuk szinte állandóan az angol megy.

Ha külföld nem opció,szerintem:

a lehető legtöbb dolgot váltsd át angolra.

Ha pl. tv-zel, akkor keress angol csatornákat, ha megoldható.(Ha nem te döntöd el,hogy milyen tv-szolgáltató legyen,milyen csomaggal,akkor ha nincs angol csatorna, egymagad nem mehetsz el csomagot,szolgáltatót váltani azért,hogy megkapd az angol csatornákat. Ha megoldható,vedd rá a szüleidet/lakótársaidat erre.

Nézz angolul filmeket, videókat, hallgass angol zenét.

Könyvet is, ami érdekel, olvasd angolul.

Keress olyan embereket, akikkel angolul csetelhetsz. Ilyen a polyglotclub, ott nyelvtanulás céljából vannak az emberek.

Facen asszem vannak ilyen angol csoportok.

És persze keress lehetőségeket arra,hogy emberekkel angolul beszélgethess, akár skype-n. Legjobb persze az anyanyelvű angolt tudó személy.

És azért a nyelvtant,nyelvkönyvet se felejtsd. :)

És a lehető legtöbb időt szánd rá.

Ne csak napi 10 perc, ha többre érsz rá.

Amúgy milyen szinten vagy?

2014. nov. 21. 21:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem hülyeségből mondják, hogy anyanyelvi környezetben lehet megtanulni a legjobban és leggyorsabban egy nyelvet. Én már 10 éve nézek filmeket angolul, feliratozva, 60%-át megértem, beszélni is tudok, de már nem annyira helyesen. Ha sokat foglalkozol vele, akkor meg lehet tanulni gyorsan, de ahhoz napi 1-2 órát foglalkozni kell és olyan emberekkel kell találkozni, akik angolul nyomják és tudsz beszélni velük. Mert egyedül önmagában a könyvekkel semmire sem mész
2014. nov. 21. 21:04
 3/6 A kérdező kommentje:

#1: spanyolt egy icipicit, 0 szinten vagyok, most fogok kezdeni

#2: köszi:)

2014. nov. 21. 21:14
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

1 év +

én a középfokút hozzávetőlegesen nulláról, tehát a nevemet eltudtam mondani helyes nyelvtannal, de többet nem. 7 hónap alatt tettem le a középfokút. hetente 2x másfél órát jártam, nyelvviszga előtt 1-2 hónappal hetente 3x.

Nyelvérzzék kérdése, de számolj másfél évvel. Persze a 'muszáj' is ott van. Én többször megrökönyödtem, mert elég megterhelő volt az érettségi mellett, de ott volt az is h nem vesznek fel akkor, tehát muszáj valami, ami erősen!! motivál. :)

2014. nov. 21. 22:27
 5/6 anonim válasza:

utcsó válaszolónak:

akk azt mondod h a 0 ról a középig 7 hónapra van szükség

a 0 ról a felsőig 18 hónapra, azaz másfélévre van szükség

tehát szted a felső annyira nehezebb a középnél?

am én 6 éve tanulok angolt és nyáron lett meg a közép C m, szted márciusban mehetek felsőzni?

2014. nov. 21. 23:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Najó, akkor pontosítok, meg igen, így picit félreérthető a megfogalmazásom miatt. Tehát annyira nulla azért nem voltam. 12. osztály október elején kezdtem el nyelvtanárhoz járni. A gimis tanárom meg az általános.. az nem tudott angolul. szavakat tanulgattam tulajdonképpen, nyelvtan nem volt semmi. Viszont a tanárnál rengeteg szót tanultunk és nem listából! hanem mondatkörnyezetből a különböző szövegekből.

Tehát szavakat tudtam, nyelvtan nulla, beszédkészség nulla, szövegértés katasztrófa. Így indultam neki. április 25-én letettem a nyelvvizsgát. A felsőfok én úgy gondolom húzósabb mind egy középfok. Én is elgondolkodtam rajta, de sajnos időm nem volt, jött az egyetem. Angoltanárom azt mondta, még egy intenzív fél év, és szerinte nekem menne, mert azt mondta jó a nyelvérzékem. Hozzáteszem a középfokúig is eljutni intenzív, nem elég az órákon részt venni. Temérdek házit kaptam, minden nap 4-5 órát aludtam, folyamatos fogalmazások, nyelvtani leckék, hallgatás anyag, nagyon le is fogytam, szóltak is, hogy nagyon rosszul nézek ki.

Tehát ezzel azt is akarom mondani, hogy egyénfüggő és tényleg a hét minden napján több órát kell tanulni (legalábbis nekem azt kellet) Ha gondolod, nyugodtan menj fel a telc, bme vagy akármelyik nylevvizsgaközpont honlapjára, fent vannak letölthető vizsgák. Arra viszont figyelj, hogy ezek jóval könnyebbek, mint ami valójában a nyelvvizsgán lesz.

Kérdezőnek még. Én nem filmekből tanultam, angoltanárommal intenzíven beszélgettem másfél óráig folyamatosan (én persze akadozva:D ), de bloggereket néztem sokat, és ma már értem is őket, szinte maradéktalanul.

Ez most picit úgy fog hangzani mintha nagy önelégültségemben nem tudnám hova kapni a fejemet, de ez nem igaz: Szóljál/szóljatok nyugodtan ha van még valami kérdésetek :)

2014. nov. 22. 01:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!