Nincs nyelvérzékem, hogy lehetne megtanulni az angolt? Tippeket adnátok?
Én is úgy tudtam, hogy nincs... de aztán kiderült, hogy csak nem voltam elég szorgalmas.
Én a németet kb 0-ról a B1-es szintre 3,5 hónap alatt tanultam meg. De ezen idő alatt én napi 8-9 órákat németeztem. És ha elfáradtam is tanulás közben akkor német filmeket, zenéket néztem vagy YT videókat.
Vannak fent neten szituációs játékok, bemagoltam őket és eljátszottam.
Csináltam szókártyákat és azzal tanultam az igék alakjait. Töltöttem le netről Huebert német nyelvkönyveket, full németül és sokkal gyorsabban haladtam a nyelvtannal mint a magyar könyveknél. Nem megmagyaráz, hanem begyakoroltatja a dolgokat. És nem kell mondjuk elővenni a magyar nyelvtani ismereteid, hogy megértsd miről zagyválnak.
Szereztem egy német barátot is magamnak, akinek héten héten e-mailt írtam. Magamról, vagy a velem történtekről, a hazámról, a nézeteimről különböző témákban. Ő is írt nekem és kijavította a levelem is.
Továbbá mikor lett elég pénzem akkor a netes tankönyveim egy részét meg is vettem természetesen a német forgalmazótól, mert ők is ingyen küldték postán a könyveket, és szándékosan felhívtam az információs vonalat, érdeklődtem a nőtől, hogy milyen könyveket tudna még ajánlani, mennyi lesz a költség és mikor érkezik meg.
Szóval nem féltem kontaktust teremteni és hülyeségeket beszélni.
12 évig angolt tanítottak nekem, de soha nem haladtam a nyelvvel igazán semmerre. De végül rájöttem, hogy ahhoz, hogy megtanulj egy nyelvet, ahhoz használni kell. Nem tudni. Igenis meg kell tanulni úgy gondolkodni mint egy német, ahhoz, hogy megtanulj németül.
Én 8 évig küzdöttem az angollal ilyen-olyan nyelviskolákban, aztán kimentem nyáron 3 hónapra angol nyelvterületre úgy, hogy rajtam kívül egy magyar sem volt ott. Kb. akkora volt az ugrás a nyelvtudásomban, mint előtte 8 év alatt. Nem viccelek.
Ha jól tudom, még mindig vannak nyári munkák diákoknak külföldön, ahol keveset fizetnek, de mellette állják a szállást meg a kaját. Úgyhogy az a kevés teljesen megmarad, és elég még utána 1-2 hét nyaralásra is ugyanabban az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!