Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Akkor nekem jó a nyelvérzékem...

Akkor nekem jó a nyelvérzékem vagy sem?

Figyelt kérdés
Az angollal úgy vagyok, hogy bármilyen nyelvtant játszi könnyedséggel elsajátítok, 96%-os szintfelmérőt írok ismétlés nélkül, beszélni is sokat szoktam angolul, de ha összefüggő szöveget kell megtanulnom, akkor nagyon nehezen megy, pedig nem magolok, értem, lefordítom, de alig tudom a fejembe tuszkolni. Szeretnék majd idegennyelvvel foglalkozni, vagy tanár lenni, de szerintetek így megéri?

2013. júl. 3. 18:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Az angol nyelvtan messze az egyik legegyszerűbb, ne erre alapozz.
2013. júl. 3. 19:05
 2/5 anonim ***** válasza:

(Első vagyok, csak közben véletlen elküldtem...)

Az, hogy van-e nyelvérzéked, nem ezt jelenti. Foglalkozni akarsz az idegen nyelvvel? Tök jó, a mai világban nem lehet nélküle boldogulni, szóval mindenképp tanuld! Ha nehezebben megy, ha könnyebben, mindenképp tanuld!

De hogy csak ezzel foglalkozz? Hát, ez már egy másik kérdés, amit ebből nem lehet megválaszolni. Az biztos, hogy attól, hogy nincs nyelvérzéked, még taníthatod majd a nyelvet, csak nehezebb lesz oda eljutnod - de nem lehetetlen.

2013. júl. 3. 19:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Igaz, de az az egy nem megy, amikor szöveget kell megtanulnom, pedig ezen elég nagy hangsúly lenne. :/
2013. júl. 3. 19:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Annyira nincs nagy hangsúly rajta. Középsuliban pár tanár szeret magoltatni, de nem lényeg. Egyetemen sem magolni kell, hanem a lényeget megtanulni.

És nyelvérzék nem létezik. Le lehetne róla szállni. Olyan mintha a matek, vagy a töri menne jól. Van motivációd, érdekel, sikerélményeid vannak vele kapcsolatban, így könnyebben jönnek létre új kapcsolatok az agyadban.

2013. júl. 3. 19:25
 5/5 anonim ***** válasza:
65%

nem szeretnélek lelombozni, de..

osztálytársam

8. osztályban megszerezte a B2-angolt,

10.osztályban C1-angolt

12. osztályban a német B2-t,

13. osztályban pedig a svéd B2-t

most japánul tanul egyetemen, öntöndíjat nyert, ki is ment 1 évre oda, tehát már azzal sincs baja, azt nem tudom, hogy papírja van-e róla. és természetesen tervezi a többi nyelvet is.

2013. júl. 3. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!