Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Semmi nyelvérzékem nincs mit...

Semmi nyelvérzékem nincs mit tegyek, hogy az éretségin átcsusszanjak?

Figyelt kérdés

11be megyek , de már most parázom az angol, német miatt. Szinte 0 vagyok nyelvekből. Mit ajánlotok? Alapokat sem tudom kezdjem az elejéről? Kérlek segítsetek ki valami jó tanáccsal.

Köszönöm előre is ....!!

2012. júl. 10. 18:10
 1/4 anonim ***** válasza:

hidd el, én is ugyan így éreztem:D németet utálom, semmi motivációm tanulni (nem készülök se Ausztriába, se Németországba). de az érettségi nevetségesen könnyű. 20%ot mindenki el tud érni (kivéve aki nem). nagyon alap dolgokat is kérdeznek amivel össze lehet kaparni annyi pontot.

(végül 60%os lett a német érettségim)

2012. júl. 10. 18:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha tudsz 2 értelmes szót mondani, akkor már át fognak engedni, szóval emiatt nem kell aggódni.

Csinálj mintafeladatokat és minden rendben lesz.

2012. júl. 10. 18:23
 3/4 A kérdező kommentje:
Képzelheted 6-os koromig 8 német nyelvtanáom volt, mindeggyikkel az elejéről kezdtünk mindent mivel tovább nem jutottunk, mire belejöttünk volna a tanulásba ismét új tanárunk lett. Németet kellet volna tanüljunk, ez volt az első nyelv, de ez sem ment. Mióta felmentem felső iskolába azóta valamit javült, de nem mondhatnám, hogy a középfokot elérném még evel a tudással sem. Angolt egyáltalán nem tanúltunk, még olvasni sem tudok angolul, a kiejtés szinte sehogysem megy. Jobb szeretnék viszont ngolt tanülni mert könnyebnek érzem, de hogyan hozhatnám be lemaradásomat. Elszánt vagyok. Nincs pénzem külön órákra, így saját önerőből szeretném összehozni. Szeretném már most elkezdeni.Ha sikerülne túlszárnyalnm a német eddigi ismereteimen sokkal szivesebben éretségiznék angolból. Mit ajánlotok, hogyan lehet megtanúlni minnél egyszerübben? Esetleg könyveket tudnátok ajánlani, vagy videókat stb, stb?
2012. júl. 10. 18:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Na én teljesen ugyan így voltam, mindenki a matek miatt izgult én meg a német miatt voltam teljesen para. Általános iskolában minden évben új tanárom volt, közép iskolába pedig egy nyugdíj előtt álló szenilis öreg bácsi. Akivel négy év alatt nem végeztünk el egy könyvet. Én tényleg alig tudtam valamit, németből.

De nem olyan vészes a német érettségi, mint gondolod. Például van egy feladat ami 6 pontos ebből eltalálsz 3.-at de az mondjuk 5 pontot ér, mert így van a pontozás. Levélben is van olyan amit mindenhova el lehet sütni.

Csináld meg az előző évek érettségi feladatait az nagy segítség.

2012. júl. 10. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!