Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jó angolosok, helyes ez így?

Jó angolosok, helyes ez így?

Figyelt kérdés

ha megkérdezik hogy mi leszek ha befejezem a tanulmányaimat:

I'm gonna be Agribusiness and Rural Development engineer vagy I (will) become Agribusiness and Rural Development engineer.

ha megkérdezik hogy miért választottam ezt a szakot:

Because I like the agriculture and my parents deal crop production. We have a big apple plantion since long time and I would like working there when I receive my degree.

Kérlek ne hülyézzetek le ha nem jó a mondat amit összeraktam. Előre is köszönöm a segítséget!

2015. ápr. 22. 09:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"I wanna be / i'm gonna be / i will be tok mindegy szerintem"

- Ez eléggé felületes nyelvhasználatra utal, mivel nem ugyanazt jelentik.

2015. ápr. 24. 09:05
 12/15 A kérdező kommentje:
A gonna be onnan szedtem hogy volt egy amerikai ismerősöm aki ezt használta arra amikor mondjuk említette hogy ő mi lesz ha végez a suliban
2015. ápr. 24. 12:56
 13/15 anonim válasza:
Kulfoldon elek 1 eve es meg sose korottek bele hogy mondtam :) es szerintem mindegy hogy gonna be vagy will be mert nem sok külömbség van közte és amerika környékén ha megkérdezel valakit azt fogja mondani hogy i am gonna be vagy i wanna be ( a wanna be se hibas mert hogy az akarsz lenni de kitudja e hogy mi fog történni nem biztos jogy befog következni)
2015. ápr. 24. 15:50
 14/15 anonim válasza:
Hogy*
2015. ápr. 24. 15:50
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem arról beszélek, hogy mi a nyelvileg helyes, hanem hogy mi fejezi ki azt, amit a kérdező akart, és mi illik abba a kontextusba.
2015. ápr. 24. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!