Jó angolosok, helyes ez így?
ha megkérdezik hogy mi leszek ha befejezem a tanulmányaimat:
I'm gonna be Agribusiness and Rural Development engineer vagy I (will) become Agribusiness and Rural Development engineer.
ha megkérdezik hogy miért választottam ezt a szakot:
Because I like the agriculture and my parents deal crop production. We have a big apple plantion since long time and I would like working there when I receive my degree.
Kérlek ne hülyézzetek le ha nem jó a mondat amit összeraktam. Előre is köszönöm a segítséget!
Az első kérdésedre: will-lel jobb.
"Because I like the agriculture and my parents deal crop production. "
- Nem kell a 'the'. A 'deal'-nek meg így magában nicns értelme. Esetleg 'deal with'.
"We have a big apple plantion since long time and I would like working there when I receive my degree."
- Ha 'since' van, akkor present perfect, tehát 'We have had...', a since utűn viszont konkrét időpontnak kellene állnia. Ha hosszú ideje, akkor 'for a long time', bár ez stilisztikai szempontból kifogásolható, mert eléggé semmit mondó.
A 'would like' után 'work' állhat.
Tehát akkor:
I will become Agribusiness and Rural Development engineer.
és
Because I like agriculture and my parents deal with crop production. We have a big apple plantion for a long time and I would like work there when I receive my degree.
Azt szeretném kifejezni hogy ha befejeztem az egyetemet akkor gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök leszek. Továbbá hogy azért választottam ezt a szakot, mert szeretem a mezőgazdaságot és a szüleim növénytermesztéssel foglalkoznak. Vagy egy nagy almaültetvényünk régóta és szeretnék ott dolgozni (abba dolgozni) amikor megkapom a diplomámat.
Ahogy a segítségeddel kijavítottam, úgy jó lesz? (Régóta nem tanultam angolul, és már sokat felejtettem azóta sajnos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!