Kérlek írjatok tippeket: hogyan érdemes egyszerre két nyelvet tanulni?
Nem nekem vannak szövegértési gondjaim, értettem a kérdést, és nem kritizáltam, hanem csodálkoztam, mivel amiből én oklevelet szereztem, annak a tanulásához ma már inkább én adnék tippeket másoknak, mint hogy kérjek. A több nyelv tanulása szerintem része a nyelvtanulásnak.
Én egyébként annak idején volt, hogy négy nyelvet tanultam egyszerre (ez az időszak két évig tartott az életemben), és ezt úgy csináltam, hogy vagy mindig azzal foglalkoztam, amelyik épp soron volt, vagy éppen két nyelvet hasonlítgattam össze magamban, és kerestem a párhuzamokat meg a különbségeket, és akkor mind a kettőt tanultam egyszerre. (Mielőtt kötekedni akarna valaki: mindegyikből végig ötösöm volt.)
Amikor az ember iskolába jár, akkor megtanul sok tárgyat tanulni egyszerre, és két nyelv ezek közül csak kettő. Én azt hiszem, hogy egyszerűen nem kell problémát csinálni belőle, hogy ez két nyelv, és akkor nincs is probléma. Az egyik órában az egyiket tanuld, a másikban a másikat, és ne törődj vele, hogy ketten vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!