Német tényleg hasznosabb mint az olasz?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Angol után kellene egy második nyelv, de nem tudok dönteni...mindkét nyelv szép stbstb..de talán az olaszok temperamentuma, maga a táj jobban tetszik mint az osztrákoké/németeké...
De mérnöknek tanulok...szerintetek is inkább német lenne a jobb választás? (mert szívem szerit mind kettő nyelvet megtanulnám, csak az már nagyon sok lenne)
2015. ápr. 1. 23:26
1/9 Gabooorka válasza:
Minden képpen nèmet. A németet több ember beszéli ráadásul itt vannak a közelünkben. De, ha nem tervezel olyan nagy karriert akkor olasz, mert a németek nem szeretik, ha amatőrként akarsz volkswägen eket tervezni. Vagy épületeket, mindegy.
2/9 anonim válasza:
Az olaszt 1 orszagban beszelik, a nemetet meg 5-ben.
3/9 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy a német!
Én olaszt tanultam, de eléggé meg vagyok lőve. Olaszul csak Olaszországban beszélnek. Nem tudok kimenni dolgozni Ausztriába (mondjuk a határ mellől ingázva), mert nem tudok németül. Volt egy cég, ahol azért nem pályázhattam meg az állást, mert nem tudok németül.
Az angol után általában a németet kérik.
4/9 anonim válasza:
tényleg hasznosabb a német, de ha nem tetszik a hangzása, már utálod pedig még nem is tanultad, akkor ne válaszd. kényszerből nehéz lesz megtanulni, ráadásul angol után nehéz is
5/9 anonim válasza:
Hasznossag szempontjabol egyertelmuen a nemet. Magyarorszag tele van nemet tulajdonu ipari cegekkel, oda elvaras a nemet. Az olaszok meg ugyis tudnak angolul, ha szarul is.
6/9 anonim válasza:
Valóban a német hasznosabb.(az olasz könnyebb) Viszont hozzátenném,hogy Svájc egy részén olaszul beszélnek, és azért Svájc, valljuk be,nem rossz hely:D
7/9 anonim válasza:
Egyértelműen a német hasznosabb, főleg ha mérnöknek tanulsz. Az olasz nyelv szebb, de az csak hobbinak vagy olaszországi munkavállalás céljából menne el. Én a helyedben megtanulnám a németet és már húznék is ki Ausztriába/Németországba. Mondjuk amúgyis ez a tervem és örökre. Ott magamra szednék az anyanyelvi, amennyit csak tudok, majd amikor már elég jól boldogulok, akkor jöhet az olasz. Egyik rokonom Ausztriában dolgozik és a cég fizeti a nyelvtanulást, örülnek neki.
8/9 anonim válasza:
* anynyelvi környezetben
* örülnek neki, hogy valaki tanulni akar
9/9 anonim válasza:
Német. Magyarországon olaszul beszelot alig keresnek a cégek, nem fognak elhalmozni allasajanlatokkal. Viszont sok német cég van nálunk, vagy német partnerrel dolgozó. Aztán van körülöttünk pár ország, ahol anyanyelv, és egyébként Észak-Olaszorszagban is beszélik! Olasszal csak Olaszországban fogsz boldogulni, megjegyzem az olaszok csak olaszul beszelnek, kivéve a fiatal korosztaly és az északi rész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!