Melyik nyelv könnyebb/hasznosabb olasz vagy német?
Figyelt kérdés
Olyan gimibe megyek ahol angol mellé e kettő közül kell választanom. Nyelv érzékem nem rossz, elég tűrhető. Miyen szempontból lenne érdemesebb és melyik nyelvet választani? Gondolok itt arra melyiket lehet hamarabb elsajátítani? Későbbiekben melyikkel mit tudok kezdeni? Nyilván hogy azzal kezdjek valamint valamilyen szinten vágni kell.. Angol-olasz / angol-német párosítás célszerűbb, hasznosabb? Tanácsokat véleményeket kérek nagyon szépen! :) Egyébként nektek melyik nyelv tetszik jobban? És melyik "pörgősebb, hadarósabb" nyelv? 14/L2012. dec. 10. 22:59
1/3 Morozov válasza:
A német mindenképpen hasznosabb az európai munkaerőpiaco, bár szerintem kicsit nehezebb mint az olasz, főleg mert belezavarodhatsz az angolhoz való hasonlósága miatt...
2/3 anonim válasza:
Az olasz előbb el tudod sajátítani. A némettel könnyebben elhelyezkedhetsz akár Magyarországon is, akár külföldön is. Az olasz meg csak a turizmusban kell, de ott is inkább a spanyolt részesítik előnyben. De amúgy meg az angol-német párosítást rengetegen beszélik, az angol-olaszt meg kevesebben. Így mire te felnövöl, lehet, hogy keresettebb lesz az olasz nyelv. Én azt tanácsolom neked, azt a nyelvet válaszd, amelyik neked is jobban tetszik. Mert hiába választod az egyiket, mert azt jobban keresik, meg azzal könnyebb elhelyezkedni, hogyha totálisan nem érdekel a nyelv, akkor csak kínlódni fogsz a megtanulásával és úgy leszel vele, hogy csak azért tanulod meg, mert hasznos és nem azért, hogy értsd, használd és nem utolsó sorban hasznosítsd.
3/3 anonim válasza:
hasznosnak szerintem a német hasznosabb, mert több helyen beszélik, az olaszt szinte meg csak olasz országban. ha jól tudom akkor egy kis részen svájcban is, de ebben nem vagyok biztos.
amúgy én is angolos gimibe járok, de általánosban németet tanultam, még sem a németet választottam második nyelvként, hanem az olaszt. részben azért mert szinte mindenki angolul és németül beszél, meg azért, mert a németet nem szerettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!