Harmadik nyelv? Melyik lenne hasznosabb? Olasz, vagy francia?
Jövőre fogok érettségizni, szeretnék addig egy plusz nyelvet tanulni. 9 éve tanulok németül, felsőfokú nyelvvizsgát fogok tenni belőle jövő év végéig, azzal semmi gond nem lesz, remekül megy. Angolul csak 2 éve tanulok, de a középfokot már most le tudnám tenni, ugyanis nagyon sok angol könyvet olvasok, angol filmeket, zenét, stb. Tényleg nagyon jól megy, jövő év végéig meglesz abból is a felsőfok (hál'Isten nagyon jó a nyelvérzékem :P). A két nyelv az iskolában olyan könnyen megy (pedig emelt óraszámban tanulom mind a kettőt), hogy be szeretnék vállalni egy harmadik nyelvet. Egy éve el is kezdtem az olaszt, különtanár megtanította az alapokat, könyveim voltak, 4 hónap alatt nagyon magas szókincsre tettem szert (1600-2000 szó között), és a nyelvtani szabályokat kívülről fújtam. Azonban nem tudtam hol használni - nem találtam filmeket, zenéket, könyveket, mint angolul. Így az olasz csak elmélet szintjén van meg. De hallottam, hogy a francia sokkal hasznosabb, több anyagot is találnék róla. Szépen lassan, komótosan tanulgatnám, gyakorolgatnám. Szerintetek menne?
17/F
én idén vettem fel a franciát. már most nehéz! sok szerencsét hozzá ha azt választod...
olasz elvileg könnyeb
Én a franciát javaslom, sokkal több országban beszélik, mint az olaszt. De attól is függ, mik a terveid, mert, ha mondjuk Olaszországban akarsz élni, akkor meg egyértelműen az olasz.
Egyébként ezt a kárdést azért írtad ki, hogy mindenki megtudja milyen nagy nyelvzseni vagy, vagy mi???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!